Asztalos szakmát érdemes még kitanulni?
Én azt veszem észre, hogy az összes asztalos - akivel beszéltem - mind leterhelt, előre be vannak táblázva, sok a megrendelés (elvileg). Ebből kifolyólag, véleményem szerint egy újabb asztalos - ha jól dolgozik - megélne. Persze biztos hogy sokat kell dolgozni, ez tény.
A kérdés lényege, érdemes-e elvégezni? A környékemen két tanfolyam lehetőség van, az egyik kb. fél millió lenne vizsgával, de saját tanműhellyel, a másik csak papírt ad, saját gyakorlati helyet kell keresni (hogy állítsak oda egy asztaloshoz hogy kéne gyakhely, én is a konkurenciád akarok lenni...), ezért fele annyiba kerül mint előbbi.
Kétkezi és vállalkozási lehetőséget is adó szakmák közül kb. ez az egyedüli ami érdekel. Ráadásul itt nem muszáj "team"-ben dolgozni, mint pl. egy ácsnak, vagy festőnek stb. (nem vagyok nagy csapatjátékos, egyénileg szeretek dolgozni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!