Nem tudom mi van velem egy jó ideje, de érzem, hogy nem jó és véget érhetne. Mi ez?
Soha nem voltam valami vidám, életkedvvel teli ember, de az elmúlt egy évben különösen a padlóra kerültem (vagy még attól is lejjebb..). Tavaly, szeptember elején lettem elküldve a munkahelyemről, mert leepítés volt és természetesen az újakkal kezdték, így hát én mentem is. Rossz érzés volt (bár kinek nem az), hiszen pályakezdő vagyok, örültem, hogy az egyetem után rögtön eltudtam helyezkedni.
Na de most kapaszkodjatok! Azóta egy rohadt napot nem dolgoztam. Próbálkoztam itt-ott, de nem jött össze semmi. Hátrány, hogy nem tökéletes az angolom, és a legtöbb munkánál már társalgási szintet kérnek, és lehet, hogy megvan nekem, viszont nem használom a hétköznapokban, így nagyon nehezen menne.
Egy bő fél éve már semminek nem látom értelmét. Nem élvezem azt sem, amiben korábban örömömet leltem. Olvasni szoktam, de már azt is úgy érzem, hogy csak múszájságból. Barátaim nincsenek, akik az egyetemen voltak azok szépen lassan lemaradoztak, mindenki éli a kis életét (természtesen mindenkinek van munkája, csak nekem nem). Párkapcsolatom nincs, bár szerintem nem is lesz, (ha az elmúlt 23 évben egyszer nem jött össze) :) na de a lényeg, hogy mostanában teljesen üresnek érzem magam. Néha csak úgy vagyok és nézek ki a fejemből és gondolkodni sem tudok. Az alvás is egyre nehezebben megy, kell vagy két óra míg elalszom.
És úgy érzem, hogy ez csak egyre rosszabb és rosszabb lesz.. Vannak fázisok, amikor egy-két napig jó kedvem van, akkor mindent szupernek érzek, aztán a semmiből jön megint a letargia..mégis mi ez? Depresszió?
A kilátástalanságtól/ ból származó stressz amit azzal tudsz megszüntetni, hogy végre valahára több helyre is elküldőd az életrajzodat.
Ahová kevés vagy oda nem értem, hogy mégis minek akarsz bekerülni...
Ez a Gordiuszi csomó.
Vállal olyan munkát amihez elég a jelenlegi képességed ha meg olyat akarsz amihez kevés vagy oda meg fejleszd magad.
Csodálkozol, hogy ennyi az életképtelen ember amikor te egy ilyen abszolút egyszerű dolgot a SAJÁT ÉRDEKEDBEN SEM TUDSZ abszolválni?
Mit vársz el az élettől? Hogy megoldóik magától mert a Jó tündér ráül a válladra és vezet az utadon?
gyár?
A semminél jobb, és nem punnyadnál el.
Jézusom, ezek a válaszok...na, ezektől nekem is visszatér az anhedóniám :D (anhedóniának hívják ezt a fene nagy örömtelenséget, amit érzel.)
Sajnos nem tudok segíteni, de ismeretlenül is együttérzek. Nem vagy értéktelen, és tarts ki!
Négyes és ötös ti elmehettek a büdös francba! :) remélem soha nem lesz gyereketek, vagy ha már lesz, akkor teszitek tönkre az életüket, mert empátiákat nulla és gondolom az iq szintetek is a béka feneke alatt van. Tudtam, hogy errefelé elég parasztok az emberek és az érzelmi intelligenciájukat pedig fenéktörlésre használják, de azért mégis reménykedtem benne, hogy hasznosabb válaszokat kapok!
Utóirat kedves ötösnek, nehogy ilyet mondj egy olyan személynek, aki másik nap lehet ki is nyírja magát. De gondolom te ezt sem bánnád, gyökér!
Teljesen új célokat kellene keresned és életmódot váltani!
Ez az egyetlen kiút, - mert a problémák ott is el szoktak kezdődni az ember életében, amikor értéktelennek, haszontalannak kezdi tudni, látni önmagát.
Olyan tevékenységet kellene elkezdened, amely által hasznosnak érzed magad, - nem kell azzal foglalkozni, hogy mások mit mondanak erről neked (addig, amíg nem sérted az érdekeiket, nem okozol nekik kárt)!
Próbálj meg munkát keresni, hobbit, járj emberek közé, ahol új ismeretségekre tehetsz szert! -Ne interneten keress embereket, mert az internet árnyékában olyan link emberek vannak, mint a véres hurka! Lásd, akivel beszélsz! Lásd a reakcióit! Az arcvonásait! A gesztikulációit! Legyél vele személyesen!
Adj értéket te magad az életednek!
Sok sikert kívánok!
Kedves kérdező, a gyakorikérdések nem a Megértő Emberek Klubja. A kifelé kommunikálás hasznos, jó ötlet, ugyanakkor érdemes olyan közeget (is) keresned, ahol több támogatásra találhatsz - mert egy elég nehéz élethelyzetben vagy..
Érdemes keresned olyan közegeket, ahol dolgozni, tanulni, vagy besegíteni tudsz, ahol jó emberi kapcsolatokra tudsz szert tenni, a munka, az iskolai tanulmányok mellett ilyen lehet az önkénteskedés is. Érdemes hobbitevékenységekre épülő közösségeket is keresned. A 7-es hozzászólóval annyiban nem értek egyet, hogy az online térben is lehet minőségi kapcsolatokat építeni.
Érdemes az ön-negatív beállítódású fókusz ("mi hiányzik nekem?", "mennyivel jobb az ismerőseimnek?") helyett pozitív fókuszra helyezned a hangsúlyt ("mit tehetek azért, hogy jobb legyen nekem?"). Lépj ki a komfortzónádból, lépj ki a szokásos nézőpontodból - és új világ(ok) nyílhat(nak) meg előtted. :)
Röviden, általánosságban ennyi. :)
Sehol nincs megírva, hogy neked/nektek boldogoknak kéne lennetek.
Ennyi az életetek amnyit sikerült kihoznotok belőle, ha ennyire tellett tőletek, akkor ne a gyakorin keressétek rinyáljatok hanem menjetek el tovább képezni magatokat az egyik oktatási intézménybe. Ha meg sérültek vagytok és saját magatok képtelenek vagytok a problémáitokat megoldani ÉSSZEL akkor el kell menni pszichológushoz, sokan azt mondják azért nem mennek mert ciki, közben meg csak csórok és még arra sincs pénzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!