Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szólnál vagy megvennéd?

Szólnál vagy megvennéd?

Figyelt kérdés
Mondjuk értesz egy adott termékhez, pl focilabdákhoz és Vinted/Ebay/Jófogás stb oldalon hirdetnek 5 ezerért egy ilyet, de te látod, hogy 60-70 ezret vagy mégtöbbet ér. Szólnál a hirdetőnek? Vagy megvennéd?

2023. aug. 1. 13:58
A kérdező szavazást indított:
Megvenném
Szólnék
Egyéb:
36 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Megvenném és eladnám 50ért
2023. aug. 1. 14:00
 2/9 anonim ***** válasza:
14%

Megvenném és a reális magas árán eladnám valakinek.

És aztán szólnék a hirdetőnek :DDD

2023. aug. 1. 14:01
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Meg.. mindenki pénzből él. Ez szerintem nem gonosz dolog..
2023. aug. 1. 14:07
 4/9 anonim ***** válasza:
96%

Pár éve vettem egy autót, 1 millióért volt hirdetve. Gondoltam valami tuti nem okés vele, de mivel a környéken volt, nem tartott semeddig elmenni és megnézni. Halljátok, amiket azelőtt 1,3-1,5 millió környékén néztem, nem voltak ilyen gyönyörű állapotban!

15 éves autóról volt szó, 800-2 misiig voltak fent.

Én nem is alkultam semmit, nem volt pofám belőle, így nyélbe csaptuk az üzletet. Mikor már megvolt az adásvételi és beültem volna az új kocsimba, akkor meséltem az eladónak, milyen leélt sz1rokat néztem eddig sokkal drágábban.

Az eladó mondta, hogy eredetileg ő is másfélmillióért akarta volna meghirdetni, csak az apja lebeszélte, mondván az biztosan túl drága, nem venne meg senki. Hát én még a masfelet is megadtam volna érte, ha annyi lett volna a kikiáltási ár :D

De most őszintén, Kérdező: te, miután átnézted az autót, úgy döntesz megveszed, akkor megmondanád, hogy 1-ért árulod, de tessek, itt van masdel, mert annyit ér? Te se gondolod komolyan :D

2023. aug. 1. 14:20
 5/9 anonim ***** válasza:
98%
Egyszer vettem egy értékes és ritka könyvet, amit nagyon kis példányszámban adtak ki magyarul, boltban és antikváriumban sem kapható, viszont keresett. Nyolcszáz forintért vásároltam egy kedves idősebb hölgytől, és amíg beszélgettünk róla néhány mondatot, megemlítettem, hogy igazi kincset adott nekem, ami sokkal többet is megért volna. Nem sokkal később az említett könyv másik példányát húszezer forintért láttam viszont egy antikváriumban, licitáláson, én igazán szerencsés voltam azzal a vétellel.
2023. aug. 1. 14:35
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
Sokszor voltam ilyen helyzetben. Sajnos kell a pénz. Megveszem. És ha nem kell, akkor bizony továbbadom,akár a többszörös reális áron. Ez van, így működik a világ.
2023. aug. 1. 17:12
 7/9 anonim ***** válasza:
78%
Ha kéne nekem az adott termék és így áron alul hozzájuthatnék, akkor megvenném, de csak azért, hogy eladjam, nyerészkedjek rajta, úgy nem, inkább szólnék neki.
2023. aug. 1. 18:12
 8/9 anonim ***** válasza:
22%
Fogadatlan prókátor szerepet soha nem játszottam. Amikor nem ismerem a másikat, és nem élem az ő életét, nem oktatom ki nyilván.
2023. aug. 2. 10:15
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezt millióan csinálják. Úgy hívják, kereskedés.

Pl. hagyatékokat vásárolnak fel potom pénzért. Ha buknak rajta, az is benne van, de az is, hogy műkincseket találnak és milliókat kaszálnak.

Olyankor sem szólnak az örökösnek, hogy a nagyinak nem egy ismeretlen festőtől lógott valami a szoba falán, hanem egy 20 milliós, rég elveszettnek hitt ritkaságot őrizgetett.

Ilyen az élet.

Aki nem ért hozzá, vagy piti pénzért árulja, annak úgy is megéri eladni. Neki annyit ér.

2023. aug. 3. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!