Most introvertált vagy szociális fóbiás vagyok?
Nem tudom eldönteni.
Jól elvagyok egyedül. Nem igazán igénylem az emberek társaságát a közös programokat. Viszont nem vagyok otthonülős. Szeretek nagyvárosban is lenni egyedül.
Ami nekem fontos, hogy én döntök magamról azt csinálom amit szeretnék ahol amikor akarom. A szabadidőmben.
Az pedig már feszélyez, ha mással kell programot csinálni, ahol az akaratát rám erőlteti a másik.
Szorongsz emberek közt? Félelem érzeted van? Vagy csak simá jobban preferálod az egyedüllétet?
A szociális fóbiás fél a szociális interakcióktól, szorong, menekülni akar belőle. Az introvertált nem feltétlen utálja a társas eseményeket, viszont ezek lefárasztják, kimerítik, pihentetőbb az egyedüllét (esetleg ezt is preferálja jobban). A kettő egyébként gyakran jár kéz a kézben.
Nem szorongok, de pl. vonaton 1. osztályon szoktam utazni, mert akkor nincs senki a közelemben. Mert az kényelmetlen meg nem kell nyomorogni szűk helyen.
Amúgy 1-1 emberrel elbeszélek ha úgy van, de nem járok el kocsmázni meg hasonló. Viszont szeretek plázákban vagy ilyen zsúfolt helyeken is lenni. Vagyis addig nem gond a sok ember ameddig nem a programjaikat erőltetik rám.
Én is hasonló vagyok.
Én elélnék, akár New Yorkban is, ahol 8 millióan élnek, viszont egy lakásban idegennel élni nem szeretnék.
Máshoz kötve lenni nem szeretek.
Az talán jobb egy fokkal. Amúgy az ilyen közös ebédeket vacsorákat se szeretem.
Bár ez már fóbia, mert csak olyan helyen tudok enni amelyben megtudok bízni. Ez családi dolgokra vezethető vissza, mert a nagyszülők nem voltak túl higiénikusak és ez így továbbjött nálam. Csak ebből is annyi kínos perc van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!