Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem szeretik a magyarok...

Miért nem szeretik a magyarok az országukat?

Figyelt kérdés
Hogy ne legyen félreértés, külföldi vagyok, csak voltam kirándulni Magyarországra, életemben először. Én ezalatt a kirándulás alatt nagyon pozitív tapasztalatokkal gazdagodtam, ezért is nem értem igazán, hogy miért nem szeretik a magyarok. Igazából az érdekelne, hogy ti például mit gondoltok magáról az egész országról, hogy miért nem érné meg ott élni, vagy hogy épp miért érné meg? Örülnék, ha kifejtenétek bővebben. Köszönöm előre is a válaszokat!

2023. júl. 23. 22:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem éppen fordítva van. Az ország vagyis annak a vezetése nem szereti a saját népét. Inkább csak saját magukat. Több évtized alatt szétzülleszetttek mindent és egymás ellen uszították a lakosságot. Gyakorlatilag mindent amit lehetett két ellentétes oldalra bontottak és közben szétloptak amit csak tudtak!

Amúgy ahhoz képest hogy külföldi vagy meglepően jól írsz magarúl! Kicsit már túl jó is. Biztos nem hazánk fia vagy?? :)

2023. júl. 23. 23:09
 2/15 anonim ***** válasza:
65%

Maga az ország nem rossz. Gyönyörű tájak, gazdag történelem , csodás városok. Viszont itt jön a ,hogy DE. Az emberek felfogása nagyon elavult. Ha neki rossz, legyen rossz neked is, sok a kárörvendő, a rasszista, homofób megnyilvánulást tévő álkeresztény és még lehetne sorolni...

Az egészségügy úgy ahogy van, offos. Fogják a 80-100ezres tb-t minden hónapban, de sokra nem mész vele, hiszen az állami korházak, orvosi rendelők semmit sem érnek. Egy vérvételre sokszor 1-2 hónapot kell várnod.

Oktatás: elavult, szinte csak a butítás a cél. Tömény a tananyag, se nem diák, se nem tanárközpontú, nem szeretném, ha az én gyerekemnek itt kellene iskolába járnia.

Fizetések: tegyük fel, hogy egy sima gyári munkás vagy. 3 műszakban dolgozol, 380 bruttóért, aminek a nettója legyen 260 ezer. Budapesten csak az albérlet 150+ rezsi. Már a havi fix kiadásod 180 korül van, és még nem vettél ennivalót, nem ruházkodtál, nem beszélve az olyan "luxus" dolgokról, hogy vegyél egy bérletet, vagy tankold az autódat(utóbbinál súlyadó és még sok egyéb kiadás, ha ne adj Isten elromlik).

Vidéken sem sokkal jobb a helyzet, főleg a nagyobb megyeszékhelyeken, mint Debrecen, Győr, Pécs, Szeged.

Közlekedés: nevetséges úgy, ahogy van. Autó nélkül megpusztulsz ebben az országban, hiszen a vonatközlekedés egy vicc. Több órás késések, régi, koszos vonatok, nem beszélve arról, hogy talán felrobban a vonatban a tartály, ami égési sérülést okoz.

Politikusok: nekem ők a kedvenceim. A több milliós fizetésüket megemelik az inflációra tekintettel.

Választás előtt mindent elkövettek, hogy lejárassák az ellenzéket, most pedig ugyan azt csinálják, mint amivel ellenük kampányoltak.

Brüsszelben minden szankciót megszavaztak Oroszországgal szemben, de itthon a közkédia azt hajtja, hogy bizony ők elutasítanak minden szankciót, tehát szavahihetetlenek.

Mindenféle hülye, értelmetlen törvényeket hoznak, ilyen a "homofób" törvényünk. Befóliáznak olyan könyveket a boltokban, amelyikben csak a mellékszereplők melegek, kész vicc:D.

"Szolidaritási adót" vetettek ki a nagyobb bevétellel rendelkező városokra, aztan van pofájuk azt mondani, hogy Budapest becsődölt. Könyörgöm, lassan Budapest tartja a kormányt, nem pedig fordítva.

Egyelőre csak ennyi jutott eszembe, remélem segíthettem:D.

2023. júl. 23. 23:20
 3/15 anonim ***** válasza:
Nemtom, én például nagyon szeretem, de mivel nem konzikompatibilisen szeretem, így majdnem mindig hazaárulóznak :)
2023. júl. 23. 23:37
 4/15 anonim ***** válasza:
73%

Nagyon keveset ér a fizetésed és a legmagasabb az ÁFA a világon. Közben a kormány hülyeségekre veri el a pénzt, pl. tavaly megvették a magyar vodafone-t.

A mostani kormánynak már évek óta korlátlan hatalma van. Akár egyik napról a másikra változtathatnak meg törvényeket, ha épp úgy tartja a kedvük. A parlamentben az ellenzék csak dísznek van.

Nagyon sok a rosszkedvű, frusztrált ember. Például a közúti közlekedésben biztos tapasztaltad ezt. Vagy ha bemész egy boltba és a pénztáros sokszor nem is köszön vissza és úgy néz rád, mint egy kutyaszarra.

Nagy a korrupció, sok a lopás, mindenki trükközik. A munkavállaló ellop dolgokat a munkahelyről, a munkaadó nem jelenti be normálisan stb.

Vagy sok vállalkozónál az az alap, hogy feketén megy a munka, és ha számlát kérsz, az már plusz pénzbe kerül.

Az infrastruktúra is elég fejletlen, ahhoz képest, hogy mennyi pénzt ölnek bele. A pusztába vezető autópályákat építenek, közben meg a főváros elkerülője nincs kész és napi 10-20 ezer autó megy keresztül lakóövezeteken.

Nem nagyon van már igazi vidék. A falvak egyre inkább elnéptelenedő mini kertvárosok, ahonnan a közeli gyárba járnak dolgozni az emberek.

Az ország nagy részén a táj unalmas. Kádár-kockák (kommunizmus alatt épült egyenházak), és napraforgó vagy repcemezők. A történelmi épületek nagy része elpusztult, a várakból, kastélyokból, történelmi városrészekből szinte semmi nem maradt épen. Van amelyiket újraépítik, de amikor vasbetonból van egy vár, az már nem az igazi.

A természethez mindenütt hozzányúltak, nincsenek igazán öreg erdők. A nagyobb tavak partjai be vannak építve, sok helyen le sem tudsz menni a partra vagy csak pénzért.

Az időjárás egyre szélsőségesebb, a nyár száraz és forró, a tél enyhe, sokszor hirtelen sok csapadék esik le, havazás szinte már csak tavasszal van 1-2 napra.

2023. júl. 24. 00:02
 5/15 anonim ***** válasza:
59%
En akkor fogok visszakoltozni, ha ez a csurhe a sitten fog ulni. Addig meg nyaralni sem megyek oda.
2023. júl. 24. 05:18
 6/15 anonim ***** válasza:
41%

Mert sokan nem láttak Magyarországnál rosszabbul működőbb, szerencsétlenebb helyzetben lévő országokat (én sajnos többször is), erre meg még ráépül az is, hogy annyian ígérgették a változást a politikusok közül mindegyik oldalról, hogy majd jobb lesz az ország, fejlődni fog a színvonal, gondoskodó állam stb. mindenféle szemmel látható, nagyon nagy különbségek nélkül, hogy sokan már azt hiszik, hogy be vagyunk ragadva ide és "el van átkozva az ország". Meg hát azért a magyarság önbecsülésének a trianoni békediktátum, majd az azt követő folyamatos csatlós szerep sem tett jót, bár előtte is voltak itt megszállók dögivel (török, majd osztrák egészen a kiegyezésig). Sokan mindezzel azonosítják Magyarországot és megfeledkeznek tényleg a szépségeinkről, győzelmeinkről. Holott pont a haza szeretetével tud csak egy ország fejlődni. Ha gyűlöljük a saját országunkat, nyűgnek, nevetségesnek tartjuk, akkor soha nem fog tudni fejlődni. Ez olyan, mint a személyiségfejlődés. Elengedhetetlen, hogy legyen legalább ne gyűlöljük magunkat.

De ez csak az én véleményem. Lehet, hogy rosszul láttam.

2023. júl. 24. 09:17
 7/15 anonim ***** válasza:
*legalább
2023. júl. 24. 09:19
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
6 Igaz, hohy vannak rosszabb helyek is a földön de azért nem kéne megvárni míg ez is az egyik lesz azok közűl. Erre mindíg lehet ráfogni, hogy ok van sokkal rosszabb is, de mi lenne ha úgy, állnánk a dolgokhoz, hogy inkább legyen jobb mint most amilyen!
2023. júl. 24. 09:55
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hosszú és értelmes válaszokat! Kedves első, a külföldi nem is olyan nagyon külföldi, vagyis Erdély.:) Pécsen, Baján, Mohácson és kisebb környező falvakban jártam Mo-n belül, viszont a helyek, a tájak gyönyörűek, elsőre megfogtak és elragadtattak. Imádtam az első perctől. Viszont tényleg, ahogy a 4. válaszoló is említette, igen, tapasztaltam én is, hogy az emberek azért nem a legkedvesebbek, legbefogadóbbak. A bolti elárusítók pont a leghosszabb példa erre, ők nagyon morcosak.:) Azonban szerintem ahhoz, hogy ennyire bejön nekem Magyarország, nagyban hozzátesz az a tény, hogy Romániában, Erdélyben élek. Hisz az egyik legjobb dolog számomra az volt kint, hogy bárhová néztem, magyar betűket, magyar szavakat, magyarul beszélő embereket láttam. Őszintén, túlzás nélkül nem tudom szavakkal leírni, hogy mennyire szuper, megkönnyebbülő érzés volt, amikor magyarul olvastam el egy csomagoláson az összetevőket, és a telefonban a robot magyarul beszélt. Olyan érzés, mintha igazán otthon lennék, és megértenének. Szerintem a magyar emberek okosak, rengeteg tehetséges, kiemelkedő magyar feltaláló, színész, modell, író, költő van ott. És nem utolsó sorban, szerintem a magyarok csinálják a legjobb filmeket és sorozatokat (és amerika). Természetesen már rájöttem, hogy szerintem elfogult vagyok, és több időre lenne szükségem kint, hogy igazán megtapasztaljam, milyen, és eldöntsem, szeretnék-e majd ott élni.:)

Nyugodtan jöhetnek még válaszok, várom szeretettel, kíváncsi vagyok az itt levők véleményére.:)

2023. júl. 24. 15:11
 10/15 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os, egyetértek veled. Szerintem teljesen igaz, amit írtál, ha a történelmet, a múltat, a tájakat nézzük, Magyarország csodálatos, és az emberek büszkék lehetnek rá. Viszont az, hogy más, rosszabb helyzetben lévő országokhoz hasonlítjuk, nem sokat változtat azon, hogy Mo-n is elég rossz a helyzet. Ha már hasonlítjuk, akkor inkább a jobb országokhoz kéne, vegyünk példát róluk.:)
2023. júl. 24. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!