Az MBTI személyiségtesztben kijött eredményetek mennyire igaz rátok?
Az mbti teszt nem ad pontos eredményt, inkább a funkciókat tanulmányozza az, aki érdeklődik a dolog iránt.
Nekem szerencsém volt, mert a teszten mindig ENFP jött ki, és funkciók alapján is az vagyok:)
Semennyire.
Mindig enfp, meg ilyenek jönnek ki, pedig intj vagyok.
Nekem első alkalommal ENTP, kis idővel később INTP jött ki. Valamennyire igaz is rám mindkettő szerintem, és a mai napig nem tudnám eldönteni magamról, hogy melyik vagyok. Bár persze ehhez nézni kell a funkciókat is (Ni/Ne, Fi/Fe, stb), de sose volt annyi időm, hogy jobban beleássam magam a témába.
Viszont szerintem ha megismerkedik az ember valakivel, egész jó képet tud adni róla előtte az MBTI-je, hogy nagyjából mire lehet számítani.
De a sztereotípiák nem mindig igazak természetesen, bár szerintem a legtöbb ENTP és INTP sztereotípia egészen jól rám illik.
#7: Azért elég egyértelmű a különbség. Az ISTP gyakorlatias az aux Se miatt, az INFJ legutolsó funkciója a Se, éppen ezért, nagy valószínűséggel béna a barkácsolás/sportok terén. Az INFJ filozófus alkat, az ISTP pedig szintén éleseszű, de inkább tipikus kétkezi munkás.
Én INFJ vagyok, funkciókat tanulmányozva derítettem ki. Egyet nagyon fontosnak tartok megjegyezni. Sokan szeretnek belehelyezni az "önzetlen humanitárius" skatulyába, de bizony egy INFJ-nek is vannak olyan napjai, hogy japja be mindenki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!