Miért csinálják ezt?
Példa:
Megyek bevásárolni, Penny...
Áll kint 3 sor bevásárlókocsi. Kb sehol senki, beállok a legbelső kocsisorhoz, keresem a százast. És jön a lényeg: idősebb nő megjelenik és ahelyett, hogy a másik két szabad kocsisorból venne ki egy kosarat, inkább szorosan beáll mellém és sztoikusan kivárja, amíg kiveszem a bevásárlókocsit. Mintha a másik két sorból nem vehetne ki...
Más: buszmegálló, sehol senki, hely szabad tér van bőven. Erre megjelenik a másik várakozó és és jó szorosan belesimul az aurámba. Arrébb lépek párat, totyog utánam.
Boltban, sorban ugyanez. Bevásárlókocsit nyomja a seggembe, azt hiszi, attól gyorsabb lesz a sor (ilyenkor egyerélyesebb csípőmozdulattal visszább szoktam a kocsiját taszajtani) .
Buszon... Van két utas, az egyik én vagyok, a másik meg tuti, hogy közvetlen elém, mögém, rosszabb esetben mellém fog leülni, mintha nem lenne ezer más lehetőség.
De főleg idősebbek csinálják ezt. Csak engem idegesít?
Miért csinálják ezt?
Azt hiszik, te vagy a sor, azért mennek utánad, nehogy vki befurakodjon :D
Utálom ezt én is. Pennyt nem tudom, de a Lidlinél én azért állok sorba szélre, mert ott kicsi szerekek vannak, a többi sorban meg nagyok.
Az a mögöttes pszichológiája annak a jelenségnek, amikor a hátsónkba, lábunkra tolják a kocsit (vagy rajtunk át akarják lökni) a kasszánál, mert türelmetlenek és így akarják szavak nélkül közölni, sugallni, hogy "mennyé má'!", "siessé'!". Ez afféle siettetés, néha tudatalatti dolog, néha nem.
Velem is rendszeresen eljátsszák ezt. Pár éve egy teljesen fitt néni küldte neki a kocsiját a bekötött (!) térdemnek az egyik Spar-ban, ami olyan rossz állapotban volt akkor, hogy majdnem össze is csuklott újból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!