Magyarországon többet kritizálják a vékony embereket, mint a kövéreket?
Engem még senki nem kritizált, csak mert vékony vagyok. Inkább irigységet érzek a tekintetekből, mert nekem milyen csinos, vékony, enyhén izmos alakom van.
Lehet engem követni, de hát tudod... erről ennyit.
Amit leírtál, az igaz.
Én nem a házosságot mondanám a nőknél, inkább a gyerekszülést. Utána kevesen fogynak vissza.
Mi van?
Kövérként folyamatosan ekéztek csak a súlyom miatt, mióta lefogytam, senki sem csúfol.
Én sovány vagyok. Két gyereket szültem, sovány maradtam.
Igen, sokszor megkaptam már, hogy úristen, milyen vékony vagy, elfúj a szél, többet kéne enned, szedjél már fel pár kilót, meg ilyenek.
Ellenben olyat nem hallottam sosem, hogy egy kövér embert szembe kritizálnak, hogy hogy néz már ki, ne egyen annyit, vagy hasonlók. Azt rögtön bántónak érzik, akik mondanák, ezért nem mondják.
Pedig akár a kövérség, akár a soványság lehet valami betegség miatt vagy simán alkati dolog.
Én úgy 22 éves korom környékéig voltam kövér, amíg le nem diplomáztam, aztán beállt normálisra az életem, és volt időm-energiám lefogyni. A két végletet nem lehet összehasonlítani.. Kövéren nem létezel. Nem hívnak sehova, nem állnak szóba csak úgy veled az emberek, a figyelemért ezerszer jobban meg kell kizdend, mindenki türelmetlenebb veled, alapból ostobának néznek, sőt, látod hogy vadidegenek az utca túloldalán röhögnek rajtad. Még orvoshoz is rühelltem járni, mert az ég világon minden problémámat a súlyomnak akarták betudni. Maszekba kellett mennem ahhoz, hogy komolyan vegyenek, és egy rendes diagnózist kapják.
Mióta lefogytam, elmondhatatlanul paranoid vagyok, nehogy visszahízzak egy grammot is, mert erre a sok szarra nem lenne lelki erőm. Az, hogy "jaj de kis soványka vagy, egyél még egy rétest, rádfér😊❤️🥰😍😘" semmi ehhez képest. Persze bármi lehet hatalmas sértés, meg mikro-agresszió, meg mittudomén, ha valaki épp szereti túldramatizálni az életét, viszont kizárólag objektíven nézve fszság amit írsz, kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!