Hogy lehet valaki szegény létére boldog ember?
Ismerősöm hasonló csónakba evez mint én, családosok vagyunk mindketten, dolgozunk mint állat de nem igen látszódik meg a fizetésen magyarán hónapról élünk viszont ő ennek ellenére mindig boldognak látszik, jó persze mikor néha találkozunk ábrándozik mit szeretne elérni még az életbe stb de akkor teljesen nyugodt mindig mondja mennyire örül hogy van családja egy szerető felesége és hasonlók, én meg vele ellentétben szinte sík ideg vagyok állandóan hogy ugyan megtudok e adni mindent a családomnak, páromnak gyerekemnek ,kitudok e fizetni minden számlát, mi lesz velünk télen tudok e elegendő tüzelőt venni és hasonlók. Néha aludni se tudok nyugodtan ez miatt,
És nem tudom megérteni az ismerősömet hogy hasonló helyzetben van mint én de mégis teljesen kiegyensúlyozott és jókedvű mindig.
Őszintén?Sehogy!De nem is mondta senki, hogy azért élsz, hogy boldog legyél.Olyan egyébként nincs, hogy valaki állandóan boldog, max ha anyagozik, de józanul nem.
Azért csórón is lehet szökőévente elkapni egy-egy boldog pillanatot, de ez nyilván iszonyatosan ritka.Ha valaki jólétben él, annak sokkal több lehetősége van rá.
Én egyébként már hozzászoktam, hogy soha nem vagyok boldog, nekem nincsenek már érzéseim.Egy kiégett, kiüresedett váz vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!