Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyes emberek miért tanulnak...

Egyes emberek miért tanulnak pedagógusnak ha jól tudják hogy nem lehet jól keresni a szakmával?

Figyelt kérdés
2023. júl. 5. 23:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
87%
Mert a pénz nem minden? Mert szeretnének tanítani? Mert hisznek abban hogy nem lesz mindig olyan a helyzet mint most? Mert pedagógusi diplomával mást is lehet csinálni tanításon kívül?
2023. júl. 5. 23:13
 2/16 anonim ***** válasza:
43%
Mert külföldön taníthatnak
2023. júl. 5. 23:27
 3/16 anonim ***** válasza:
90%
Kb egy kezünkön megszámlálhatók azok az egyes emberek.
2023. júl. 5. 23:34
 4/16 A kérdező kommentje:

“Mert a pénz nem minden? Mert szeretnének tanítani?”

Akkor minek tűntetnek ha a pénz nem minden?

2023. júl. 5. 23:40
 5/16 anonim ***** válasza:
73%
Mert szeretnek nem éhenhalni meg megfagyni
2023. júl. 5. 23:45
 6/16 A kérdező kommentje:

“Mert szeretnek nem éhenhalni meg megfagyni”

Akkor minek választották ezt a szakmát? Nem arról van szó hogy a pénz nem minden?

2023. júl. 5. 23:48
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne ha a minek ment oda hozzáállás helyett beállnál melléjük? A te gyerekedet is kell, hogy tanítsa valaki. Vagy nem lesz gyereked? Nem baj, mert vannak a környezetedben más emberek, akikre szintén hatással van az oktatás, hozzáad az emberi viselkedéshez az iskola, mint szocializációs környezet. Neked se lesz mindegy, ha majd közmunkás 8 általánost végzetteket raknak be tanárt helyettesíteni állandó jelleggel, és majd az így felnövő generáció olyan lesz, amilyen. Körbe fognak venni téged is.

Egyébként meg sokat elmond, hogy a tüntetésekből annyit fogtál fel, hogy only a pénzről szól.

Magamrészéről meg, nekem speciel nagyratörő, egész életet igénylő terveim is lennének pedagógusként, ha a gyalázatos hazai helyzet nem gondolkodtatna el azon, hogy inkább váltsak szakot még most. Csak addig se kéne éhen dögleni többek között, amíg véghez viszem a terveimet.(Szeretném, ha módszertani újítások kötődnének a nevemhez, jelentős kutatások, és egyéb dolgok így röviden.) Na meg ott van az, hogy motiváló tanáraim voltak, vagy így, vagy úgy, a jobbak miatt szeretném továbbadni azt a jó hatást, ami engem ért, a rosszabbak miatt meg szeretném, ha a jelenlétemmel is egyel kevesebb selejtes, emberek közé nem való delikvensnek legyen hely a pályán. Csak erre én kevés vagyok, ha 16 ezres hiány van, és a kormány nemhogy nem tesz ellene, hanem ront a helyzeten.

2023. júl. 6. 00:03
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Akkor minek választották ezt a szakmát? Nem arról van szó hogy a pénz nem minden?

Imádom a gyerekeket, imádok velük foglalkozni, átadni a tudást. Imádtam még azt is, ahogy veszekedtek a legkisebb hülyeségeken. Ez volt az én kis világom.

Április óta árufeltőltő vagyok. A pénz nem minden, de nem mindegy, hogy 200 ezerből, 400ból vagy 600ból élsz meg. 200ból nem lehet megélni! Itt legalább nem viszem haza a munkát, de minden nap itt van a hiányérzet... Tanítani akarok, de nem megy.

2023. júl. 6. 00:03
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
#7 Vagyok. Hozzáteszem nekem most tényleg nagy dilemma, hogy itt vagyok tanárin, egyik szakom matek, hogy én ezzel mit kezdjek. Maradjak még négy évig, reménykedjek, hogy jobb lesz, mire végzem, vagy kreditelfogadtatásos mókával ugorjak át matek bsc-re, majd folytassam a mesterrel, aztán ha jobb lesz a helyzet, akkor majd rövidciklusú képzés és legyek egyszakos. Sokat könnyítene a helyzetemen, ha most váltanék, a matekos tárgyaim ugyanazok, mint bsc-n lennének, és nekem kb 0 effort az ötöst hozni, volt olyan, hogy olyan tárgyon mentem át elsőre ötössel, amin mindenki bukik elsőre, és a hármas is isteni csoda. Ha átmennék matek alapszakra nem olyan lenne, mintha két alapszak mellé tanulnék egy kis pszichológiát is.
2023. júl. 6. 00:11
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor minek választották ezt a szakmát? Nem arról van szó hogy a pénz nem minden?"

Te nem használod a fejed??

A pénz nem minden, nem akartak emiatt lemondani arról, amit szeretnek csinálni, de attól még szükség van rá

2023. júl. 6. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!