Egyes emberek miért tanulnak pedagógusnak ha jól tudják hogy nem lehet jól keresni a szakmával?

“Mert a pénz nem minden? Mert szeretnének tanítani?”
Akkor minek tűntetnek ha a pénz nem minden?

“Mert szeretnek nem éhenhalni meg megfagyni”
Akkor minek választották ezt a szakmát? Nem arról van szó hogy a pénz nem minden?

Mi lenne ha a minek ment oda hozzáállás helyett beállnál melléjük? A te gyerekedet is kell, hogy tanítsa valaki. Vagy nem lesz gyereked? Nem baj, mert vannak a környezetedben más emberek, akikre szintén hatással van az oktatás, hozzáad az emberi viselkedéshez az iskola, mint szocializációs környezet. Neked se lesz mindegy, ha majd közmunkás 8 általánost végzetteket raknak be tanárt helyettesíteni állandó jelleggel, és majd az így felnövő generáció olyan lesz, amilyen. Körbe fognak venni téged is.
Egyébként meg sokat elmond, hogy a tüntetésekből annyit fogtál fel, hogy only a pénzről szól.
Magamrészéről meg, nekem speciel nagyratörő, egész életet igénylő terveim is lennének pedagógusként, ha a gyalázatos hazai helyzet nem gondolkodtatna el azon, hogy inkább váltsak szakot még most. Csak addig se kéne éhen dögleni többek között, amíg véghez viszem a terveimet.(Szeretném, ha módszertani újítások kötődnének a nevemhez, jelentős kutatások, és egyéb dolgok így röviden.) Na meg ott van az, hogy motiváló tanáraim voltak, vagy így, vagy úgy, a jobbak miatt szeretném továbbadni azt a jó hatást, ami engem ért, a rosszabbak miatt meg szeretném, ha a jelenlétemmel is egyel kevesebb selejtes, emberek közé nem való delikvensnek legyen hely a pályán. Csak erre én kevés vagyok, ha 16 ezres hiány van, és a kormány nemhogy nem tesz ellene, hanem ront a helyzeten.

Akkor minek választották ezt a szakmát? Nem arról van szó hogy a pénz nem minden?
Imádom a gyerekeket, imádok velük foglalkozni, átadni a tudást. Imádtam még azt is, ahogy veszekedtek a legkisebb hülyeségeken. Ez volt az én kis világom.
Április óta árufeltőltő vagyok. A pénz nem minden, de nem mindegy, hogy 200 ezerből, 400ból vagy 600ból élsz meg. 200ból nem lehet megélni! Itt legalább nem viszem haza a munkát, de minden nap itt van a hiányérzet... Tanítani akarok, de nem megy.

"Akkor minek választották ezt a szakmát? Nem arról van szó hogy a pénz nem minden?"
Te nem használod a fejed??
A pénz nem minden, nem akartak emiatt lemondani arról, amit szeretnek csinálni, de attól még szükség van rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!