Mit lehetne tenni a korlátlanul írogató ismerősökkel?
Az lenne a problémám, hogy az utóbbi időben elszaporodtak az egész napos kontaktot igénylő chatpartnereim, és hát kivagyok tőlük már.
Úgy képzeljétek el, hogy egész nap megállás nélkül írják az üzeneteket, függetlenül attól, hogy visszaírok-e vagy sem. Ha válaszolok rájuk, az csak olaj a tűzre (azonnal elolvassák, és ontják a további üziket), de ha nem válaszolok, akkor is jön pár óránként egy új.
Próbáltam már, hogy úgy pár óránként láttamozom és nem írok vissza, hátha veszik a lapot, de akkor egy olyan 2 perc múlva realizálják, és a kövi levélben már kérdésekkel büntetnek.
Ezek az ismerőseim élőben nem olyan k.cs.g.k, mint neten, de ez a netes viselkedés tűrhetetlen, nincs nekem erre időm meg energiám, meg utálom, amikor ez a pár ember telespammeli a Messengeremet.
Ti mit tennétek a helyemben? A tiltás erős lenne, mert élőben is ismerőseim. De ezt hogy lehetne úgy leírni nekik, hogy azért élőben ne legyen örök harag? Vagy ilyen emberekért nem kár? :D
A később beszélünk nem egy jó válasz, mert akkor később írnak véges végtelenül. :) Meg sokakat ez sem rettent vissza attól, hogy addig legalább ők írjanak.
Abban viszont igazad van, hogy tulajdonképpen nem ragaszkodom én a társaságukhoz, nagyon őszintén, ha nem léteznének, az életemből akkor se hiányoznának (élőben sem).
De azért tegye mindenki a szívére a kezét, hogy neki is csomó ilyen ismerőse van, mégse szokta ezt így mindenkinek a képébe vágni. Ezért kerestem diszkrétebb megoldást, mint így nekik szegezi kerek perec, hogy kopjanak az életemből.
A 9-es válasza viszont tetszett. Ha véletlenül számon kérnek, miért ignorálom őket, ezt tudom válaszolni.
1. fázis: közölni veülk, hogy vegyenek vissza;
2. fázis: törlés/letiltás valamelyike.
Tiltani nem kell, elég kéretlenbe tenni. Akkor nem jelez a telód, hogy üzenet jött, ha a megnyitod a Messengert, akkor sem látod, de a Kéretlen üzenetek menüpontban bármikor megnézheted őket, és ha akarsz, válaszolhatsz is. Erről ők semmi értesítést nem kapnak, csak annyit látnak, hogy valamikor a nap végén nézted meg.
Én soha senkit nem tiltok, akiből túl sok, azzal ezt csinálom. Működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!