Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Öreges életmódot a társadalom...

Öreges életmódot a társadalom hány éves kortól erőlteti rá és várja el az emberektől?

Figyelt kérdés

Van egy ilyen tendencia, hogy ha valaki nem az általános módon öregedik, tehet nem kezd el beteg lenni 50 év körül, tiszta a tudata, nem butul, nem lassul, 60-70 évesen még aktív és nem demens, nem gyógyszereken él, akkor is az átlag öregek iránt tanúsított hozzáállással kezdik kezelni.

Anyukám 70 éves és rendszeresen rászól az emberekre, hogy nem kell vele kiabálva beszélni mert sem nem süket, sem nem szellemi fogyatékos, érti anélkül is.

És van aki ez miatt beszólt hogy micsoda rigolyás öreg.

Pedig csak szólt hogy normálisan is beszélhetnek vele.

2023. jún. 25. 20:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tom te hol élsz, felénk a 70es emberekkel senki sem kiabál. Jolika néni 94 éves, most gyógyult fel és jár megint bot nélkül:)
2023. jún. 25. 20:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyet nem is, de "néni, bácsi, csókolom" az rendszeres, és szerintem az is irritáló. Valahogy a magyar nyelvben nem is igazán alakult ki megfelelő megszólítás, mint más nyelvekben.
2023. jún. 25. 20:26
 3/7 anonim ***** válasza:
87%
Nem erőltet rá senki semmit senkire, idővel egyszerűen csak jobb érzés lelassulni. Kinél előbb, kinél később, van akinél egyáltalán nem jön el ez a pillanat.
2023. jún. 25. 20:28
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a környezetemben ilyet nem tapasztalok. Ahány ember, annyiféle öregedés és annyiféleképpen is állnak hozzájuk, nagyon sok múlik azon is, kinek milyen a munkája, hogyan kezeli a stresszt, van-e valami káros szenvedélye (pl. dohányzás)... stb. Apám 70 éves és fiatalosabb, mint anyai nagyapám volt ugyanennyi idősen (apai nagyapámat nem ismertem ennyi idősen, mert akkor még nem éltem, amikor ő volt 70, apám hatodik gyerekként született, így én is sokadik unoka voltam azon az oldalon).
2023. jún. 25. 21:04
 5/7 anonim ***** válasza:
48%

Én sem tapasztalok ilyesmit.

2es, a nénizés bácsizás nem a viselkedésnek, hanem a kornak szól. Egy 5 éves kislányt sem magázol le, úgy egy öregembernek is megadod azt a megkülönböztetést amit a hagyományok diktálnak.

2023. jún. 25. 21:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Fuhh, de kreténség ez amit ide összehordtál.
2023. jún. 25. 22:40
 7/7 anonim ***** válasza:
#5 Hát ez az, miért kell felhívni a figyelmét a korára? Ez nem megtisztelő, hanem sértő. Főleg, ha harmincas felnőttek mondják.
2023. jún. 26. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!