Ha az alábbi rendszer szerint élek, az milyen?
A telefon naptárába elkezdtem vezetni a teendőimet előre meghatározott időpontokkal, és azt vettem észre, hogy produktívabb vagyok. Ha befekeztem valamit, van kis pihenő időm, majd jelez hanggal a telefonom, és csinálom tovább. Kicsit úgy érzem mintha iskolába járnék újra.
Szerintetek ez hosszú távon tartható lesz? Mit gondoltok erről? Ti hogyan csináljátok?
Ha neked ez jól esik, akkor csináld
Én nem tudnám ezt csinálni szerintem, de mindenki úgy teszi a dolgait ahogy neki jó, mindenkinek más válik be
Rajtad áll, hogy tartod e. Ha tartod, jobban fogsz haladni a dolgaiddal, mint eddig.
Egyébként jól csinálod. Milyen appot használsz? Én is próbáltam ilyesmiket, de nem ment. Hiába tervezném be a feladataim, rengetegszer szétcsúszik pl. meló miatt az egész napom. Plusz, sokszor kimerült is vagyok, mert rosszul alszom.
Mikor iskolás voltam csináltam hasonlót, de én papírra soroltam fel az aznapi dolgokat és pipálgattam. Nálam nem volt jelzés, tudtam tartani magamtól is a 10-20 perces szüneteket, ha meg elkezdtem valamit, általában egyből végig is csináltam.
Vizsgaidőszakban még előveszem ezt a módszert, de amúgy nem olyan sűrű már az életem, hogy alkalmaznom kelljen. Mikor nagyon nem kéne valamit elfelejtenem, kiírom egy post-it ra és a gépemre ragasztom.
Szerintem, ha hasznosnak érzed, csináld tovább. :)
Jelenleg hasznosnak érzem ezt a módszert, de félek hamar terhelő lesz az 5-10 perces szünetekkel minden tevékenység között. Bár akkor lehet segítene a hosszabb pihenő.
#3 A Samsung Naptárat használom. Abban beállítom, hogy pl.
Esemény neve: edzés
Esemény időtartama: 5:30-6:00
--Utána
Esemény neve: zuhanyzás
Esemény időtartama: 6:00-6:05
--Utána
Esemény neve: munka
Esemény időtartama: 6:10-...stb
Mindent igyekszek befejezni az adott időtartamon belül, de ha fontos az adott teendő, akkor szükségszerűen elhúzom és a másik teendőbe nyúlik, és akkor vagy elmarad az adott teendő, vagy tolódik, amit átállítok, hogy hangjelzéssel figyelmeztessen a kezdésre. (Nem tudom erre kíváncsi voltál-e.:D)
Mennyit szoktál aludni? Mettől meddig?
Én is kimerültnek érzem magam, mert összevissza aludtam eddig, de rákényszerítettem magam, hogy 5-kor keljek fel mindenképp, és ha éjfél után is fentmaradok, így jártam. Mivel egyre fáradtabb vagyok, egyre korábban fekszek le. Beállítom az eszközeimen az éjszakai módot 19:00-tól, hogy a kékfényt megszűrje és álmosabb legyek, és kerülök minden komolyabb dolgot, ami túl sok információval járna.
Nem a kérdéshez kapcsolódó, de milyen szakra jársz, 4-es?:)
A papíros módszer is jó. Lehet kipróbálom. Szerintem a lényeg (remélem hasznos lesz bárkinek), hogy legyenek leírva a teendők, mert kevesebb dolgot kell észben tartani, így az igazán fontos dolgokra juthat minden energia és figyelem.
Abszolut ok. Enis ilyen tipus vagyok. Igy vegeztem el 2 egyetemet es dolgoztam most meg otthon babazok.
A parom a ko kemeny ellentete, kaosz az egesz ember, de o igy mukodik. Utalja ha en tervezgetek.
Embertipus fuggo
Én évek óta így élek. Előnye, hogy nem felejtem el az elvégzendő feladatokat, ha sok van, és azt tuti megcsinálom.
Hátránya, hogy a rövidtávú memóriám rosszabbodott általa, mert kvázi nem használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!