Az emberek miért hagynak szemetet a padon, ha a kuka kb 3 méterre van onnan?
Már sokadjára látom a buszmegállóban, hogy a műanyag flakonokat vagy cigisdobozokat otthagyják üresen a padon. Pedig tényleg pár lépéssel kéne arrébb menni a kukához, még nem is az van, hogy a közelben nincs egy szemetes se.
Ilyenkor mindig kidobom ha ott van hagyva, de nagyon bosszantó.
Miért ilyenek az emberek?
Mert egy szellemileg -és kulturálisan szándékosan, mesterségesen lezüllesztett országban szocializálódtak. Ilyen közegben ezek a viselkedésmódok alakultak kulturális normákká.
Sok külföldi országban nem hogy nem dobják el, de még másét is fölszedik és elviszik a szemeteshez, már ha nagy ritkán egyáltalán fellelhető két darab elszórt szemét a nap folyamán.
Nálunk ilyen szinten áll a nagyátlag kultura tekintetében. Ez egy tünet, ami ezt tükrözi vissza.
Tényleg azért tettem fel a kérdést, mert ez már a sokadik ilyen alkalom és kíváncsi vagyok ki mit gondol.
Ja az még jobb, mikor a kuka aljához van ledobva a flakon vagy kólásdoboz. Tehát az ilyeneket nem értem egyszerűen...
Aki itt pirosat nyomott az első válaszra, neki is kíváncsi lennék a véleményére. Gondolom egy szemétdobáló sértődött meg.
Most hogy jön ide a kormány?
Én se vagyok a fidesz mellett, mégsem hajigáltam el soha a szemetet.
Hu na látom az emberek értelmi szintjét...
Te jó ég...
És ilyen emberek dolgoznak meg van családjuk. Szép példa!
Emberek nem tesznek ilyet.
-Az viszont nem egyetlen ember felelőssége, hogy a közterületen szemét tárolására rendszeresített edények meghatározott időközönként ki legyenek ürítve, tisztítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!