Mi a helyes magatartás, ha ledudálnak?
Ha okkal dudálnak le mert balesetveszelyt okozok, akkor oké valamilyen módon kifejezem azt, hogy elnézést kérek.
De ha ok nélkül / hülyeségért nyomják a dudát mint egy bolond, akkor mit lehet tenni?
Pl. minap kerékpárost előztem, de muszáj voltam lassítani mert nem olyanok voltak az útviszonyok, hogy 50-el elmenjek mellette (kanyar, 40-es tábla stb)
Erre nyomta a mögöttem jövő.
Ilyenkor mit lehet tenni az ilyen agresszív emberek ellen? Elhúzni minél előbb, vagy visszadudálni? Ki mit csinál? Vagy csak simán elengeditek a dolgot?
Úgy általában nincs olyan, hogy "ok nélkül" dudálnak le, vagy legalábbis nagyon ritka. Az előfordulhat, hogy nem értesz egyet az okával, de ha ráddudál valaki, akkor vagy megijedt valamitől amit csináltál, vagy ellene irányuló aggressziónak élte meg, vagy azt gondolja, hogy szabálytalan voltál. Ez utóbbi az egyetlen, amiben lehet, hogy objektíven nincs igaza, de a többire akkor is érdemes odafigyelned, ha amúgy a KRESZ szabályain belül maradtál.
A kezdő sofőrök tipikus hibája, hogy azt hiszik, hogy ha a KRESZt betartják az elég. Sok év vezetési tapasztalatára van szükség, hogy ráérezzen az ember, hogy ezen felül hogyan kell úgy vezetni, hogy biztonságban is maradj és ne zavarj senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!