Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Volt hogy örültél valaki...

Volt hogy örültél valaki halálának? Ez szerinted mennyire erkölcsös dolog?

Figyelt kérdés

Kiének és miért? - ha beavatnál pár mondatban.

Erről jutott eszembe a kérdés:

[link]

2023. jún. 14. 10:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Molnar Richard, Berki Krisztian
2023. jún. 14. 13:18
 12/16 anonim ***** válasza:
53%

Amely ember halálának örültem, az sem bánt velem erkölcsösen.

Számomra nem elfogadott az egyoldalúság, - pezsgőt bontottam, amikor felfordult!

2023. jún. 14. 16:48
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, lehet örülni egy ember halálának. Ez rendben van szerintem. Nyilván nem úgy kell kifejezni ezt az örömöt, hogy a temetésén pezsgőt pukkantva bulizol, de otthon visszafogottan, nyugodtan, lehet. Kifejezheted magadnak a megkönnyebbülésedet, hogy nem szennyezi tovább a levegőt körülötted ez az ember.
2023. jún. 15. 09:13
 14/16 anonim ***** válasza:
Volt egy szemét főnöknőm, örültem, amikor megdöglött. Csak előbb kellett volna.
2023. jún. 15. 14:28
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Anyai nagymamám halálának örülni fogok. Persze, nem csinálok partyt, meg ilyenek, de nem fogom megsiratni. Borzasztó nagy károkat okozott a családnak, amiket nem lehet helyrehozni, a saját lányából tartós beteget csinált, olyan szintig, hogy öngyilkossági gondolatai is vannak időnként, és még most is áskálódik, gonoszkodik velünk. Megkönnyebbülés lesz valamennyire, ha több kárt már nem okozhat. Én már most nem tartom vele a kapcsolatot, nem keresem, nem veszem fel neki a telefont.
2023. jún. 15. 14:39
 16/16 anonim ***** válasza:

Igen, például apai nagymamám halálának örültem, konrétan a halála előtti hetekben szinte imádkoztam, hogy haljon meg már végre. Alzheimeres volt, és az állapota annyira leromlott, hogy az utolsó napjaiban csupán vegetált. Az ápolása pedig tönkretette a családot; az állapotától nem csak ő, hanem mi is szenvedtünk, sok éven keresztül. Egy árva könnycseppet nem hullattam érte a temetésén, és nem is hiányzik, elvégre én már úgy ismertem meg, hogy teljesen elmentek neki otthonról.

Apám halálát pedig egyelőre csak várom. Ugyan vannak nála undorítóbb emberek is a Földön, ez azonban nem bocsánat a tetteire.

2023. jún. 17. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!