Az idős emberek miért elegyednek olyan könnyen szóba a másikkal (főleg egymással)?
Az idősebbek azért nem csak egymással, de a fiatalabbakkal is sokkal kozvetlenebbek.
Legalábbis én ezt látom. Előbb tudok elkezdeni beszélgetni egy idősebb, nyugdíj körüli eladóval, vagy buszsofőrrel, mint egy 20 vagy 30 éves pultossal, eladóval.
Számtalan alkalommal volt már, hogy öngyújtót kértem valakitől az utcán. Az esetek nagy részében az idősebbek elkezdtek társalogni, hogy jaj szokj le amíg nem késő stb stb… a velem egykorúak meg fél másodperc múlva már vagy a telefont nyomkodták, vagy csak simán elfordultak.
Benne van a pakliban, hogy magányosak, de szvsz eleve sokkal zárkózottabbak, érdektelenebbek egymással szemben a fiatalok.
Szerintem ők nyitottabbak, közvetlenebbek, és hajlandóbbak a kommunikációra, mint a fiatalabbak, és valószínűleg magányosabbak is.
Az utóbbi időben relatívan sokszor fordult velem elő (23 vagyok), hogy idősebbek megálltak velem beszélgetni a buszpályán, vagy akár a buszon. Úgy kezdődött szinte mindig, hogy x-re utaznak és segítséget kérnének, aztán a végére remek beszélgetés kerekedett belőle, és nagyon aranyosak voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!