Fiatalkori munkára miért mondják, hogy jót tesz, ha én lusta, semmirekellő lettem tőle?
Már gimis koromban elmentem dolgozni, oké ez eddig nem nagy dolog, mert sok gimis csinálja de én azért mert kaja sem volt otthon elég és azt is ki kellett pótolnom meg magamnak megvenni a dolgokat amik kellenek.
Az ilyen fiatalkori munkára azt mondják hogy tök jót tesz mert hamar megtanulom a munkát, megbecsülni, kitartást, önbecsülést stb. ad.
Hát velem pont az ellenkezője történt. Mivel én kényszerűségből mentem el dolgozni, dühös voltam a szüleimre, hogy ki van kapcsolva a villany, ennivaló sincs otthon elég stb. ezért ez az érzés alapozta meg a teljes munkához való hozzáállásomat, hogy "Oké megcsinálom ezt a sz*r munkát, de valójában ez nem az én dolgom lenne."
És ez égett bele a tudatomba. Attól tartok hogy örökre.
Hiába költöztem el otthonról 21 éves koromban, hiába függetlenedtem, folyamatosan bennem van a harag.
Minden munkához úgy állok hozzá hogy a minimálisan elvárhatót megcsinálom de semmivel sem többet, főnök valamivel elégedetlen már mondok is fel.
20 év alatt átlagosan évente új munkahelyem volt.
Profi lettem az önéletrajzos kamuzásban, annyit írtam már.
Milyen pszichológiai terápia javasolt az ilyen problémára ami nekem van?
Én nem hiszek abban, hogyha 16 évesen már a szülők helyett kell dolgozni, akkor fú, de milyen önbecsülést ad, nem csodálom, hogy harag van benned. Így is életünk végéig kell dolgozni, ne 16 évesen kelljen már magunkat fenntartani, ami egyébként a szülők feladata lenne, ha már megszülettél 18 éves korodig ők a felelősek érted anyagi értelemben is, illetve cselekvőképes se vagy még.
Én 24 évesen fősuli után kezdtem dolgozni (diákmunkákat csinálgattam, de csak inkább extra kiadásokra, ruha, parfüm, bérlet, mert otthon laktam, kajám megvolt, fősulim állami volt). Én a párommal összehasonlítva magam, hogy egykorúak vagyunk (40 év), de ő már 17-18 éves korától dolgozott, látom mennyire ki van égve (mondjuk ő még év dolgozója is volt, szóval ő nagyon kimaxolta magát), de amúgy utál dolgozni, én meg még tudok lelkes lenni a munkámban, mindig többet tettem le, mint az átlag, simán tudnék új dolgot tanulni, új munkakörre betanulni.
Önismeretet kéne tanulnod, miben vagy erős, miben gyenge. A harag nem jó tanácsadó, próbáld meg elengedni, mert a saját életed veszélyezteti. Inkább gondolj erre az egészre úgy, hogy egyedül megcsináltad, önálló voltál, bátor, lazán vetted az akadályokat. Próbálj meg olyan munkát találni, ahol nem csak a minimumot csinálod meg, de ehhez önismereti tréning kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!