Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Helyes döntés-e, ha eltávozom...

Helyes döntés-e, ha eltávozom külföldre?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Annak kapcsán írok ki kérdést, hogy úgy érzem az életem elérkezett arra a pontra, hogy nincs értelme semmit idehaza folytassak. Véget ért egy 6 éves házasságom, ezzel elvesztettem a gyerekemet. Lett egy új társam, aki egy barátnője miatt elfordult tőlem, így ennek a kapcsolatomnak is vége lett. Amit elértem itthon az egy saját lakás hitelre önerőből, illetve autó és egy szakos munka. Azonban a sok csalódásom után beláttam, hogy nekem itt nincs keresni valóm. Barátaim nincsenek, az elért dolgaim engem nem vigasztalnak. Rájöttem, hogy a társas lét egy nem nekem való dolog, nem is hiszek abban, hogy normális társat találok így 30 évesen. Úgy döntöttem, hogy érdemes lenne talán külföldön próbálkozni az élettel, ha már emberi kapcsolataim úgy sincsenek és esetleg ár érték arányban jobban kijövök havonta. Én nekem, amik itt történtek, az már túl sok, pszichológust nem akarok megkeresni. Szerintem érdemes lenne ezzel megpróbálkozni, hogy távol legyek mindenkitől. Nekem senkim nincsen. A családom semmilyen.
2023. máj. 31. 16:24
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha 30-as vagy, akkor menj!
2023. máj. 31. 16:28
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Nem igazán jön le, miért lenne neked jobb külföldön (ez az "ár érték arány" azért nem olyan egyszerű), de tőlem aztán mehetsz, csak aztán amikor pár év múlva a gyerekeddel mégis kapcsolatba kerülsz, a több évnyi elhanyagolást ne azzal magyarázd, hogy többet akartál keresni...
2023. máj. 31. 16:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Amíg meg nem teszed, nem lehet tudni helyes döntés e.

Keress egy szerinted szimpatikus és élhető helyet, aztán indulás.

Nem kell feltétlen az első helyen leragadni, úgy intézd, hogy esetleg tovább tudj menni.

Sok sikert kívánok!

2023. máj. 31. 16:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha vannak anyagi forrásaid, akkor bátran. Felszámolni mindent persze nagyon bátor dolog lenne, talán felelőtlen is. Én fontosnak gondolnám, hogy ha gáz van, akkor haza tudjak jönni.
2023. máj. 31. 16:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Az elmondásod szerint pont abban a szituban és élethelyzetben vagy, amikor könnyedén megteheted ezt a lépést.

Ennél csak jobb lehet az életed, ráadásul ott megtalálhatod az igazit.

Én mennék a helyedben, mert nincsen vesztenivalód!

2023. máj. 31. 16:47
 6/10 A kérdező kommentje:
Azért szeretnék külföldre menni, mert én itthon már belefáradtam abba a munkába, amit csinálok 8 éve, váltani szeretnék, de van, ahol a körülmények nem jók és millió helyről elutasítanak. Az emberi kapcsolataim nullák, de ehhez hozzászoktam viszont túl egy váláson és éveken át tartó belefektetett munkán, meg egy olyan kapcsolaton ahol a barátok mindig előrébb valók voltak én nem akarom már ezt. Csendet szeretnék magam körül és új életet kezdeni máshol.
2023. máj. 31. 16:49
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor hajrá!!
2023. máj. 31. 16:54
 8/10 anonim ***** válasza:
68%

Előszőr menj el pszichológushoz, old meg a lelki gondokat, azt ki lehet próbálni külföldön.

Ha most nem teszed rendbe magadat később fog jelentkezni a probléma külföldön.

Ahoz hogy külföldön tudj érvényesülni kitartáshoz és lelki erőhöz lesz szükség, amíg ilyen az állapotot addig nem érdemes ki menned.

Miért nem érdemes? Azért mert ha lesz valami kisebb vagy nagyobb probléma, valószínűleg össze fogsz omlani és haza szaladsz, végül pedig rosszabb állapotban leszel mint a jelenlegi.

Hajrá.

2023. máj. 31. 17:19
 9/10 anonim ***** válasza:

Csak akkor fogod tudni a választ, ha megpróbálkozol a dologgal (próba szerencse, ugyebár), ugyanakkor szerintem néhány dolgot rosszul látsz.

Hiába költözöl el egy másik országba, a problémáid nem fognak megoldódni. A problémák forrása a te jellemed és a te döntéseid, ezeket pedig viszed magaddal. Semmi sem garantálja, hogy külföldön nem válsz magányossá. Semmi sem garantálja, hogy külföldön szeretnéd a munkádat. A "külföld" nem egy minden bajt megoldó csodahely.

Először is érdemes lenne egy pszichológushoz elmenni, mert ahogy korábban utaltam rá, a problémák hozzád kötődnek (véletlenül sem téged hibáztatlak, de a te problémáidnak nem a lakókörnyezeted volt a kiváltóoka) és az írásodból látszik, hogy lelkileg közel sem vagy a toppon, így ha most mennél bárhova, csak még rosszabb lenne minden, hiszen kapásból hozzá kéne szoknod egy teljesen új környezethez.

Három éve költöztem ki külföldre és az egyik legjobb döntésemnek tartom a mai napig, bár én nem az addigi életem elől menekültem (vagyis Magyarországon is boldog és többnyire elégedett voltam). Ez az egy életed van, próbáld meg, ha ebben látod a megoldást, de azért nem ártana előtte még néhányszor átgondolnod a dolgot.

26/N

2023. máj. 31. 18:09
 10/10 anonim ***** válasza:

Figyelj, hasonlóan vagyok, csak fiatalabb vagyok.

Dolgozom állandóan, sok órát hetente és havonta. Van több szakmám is. Kapcsolatom évek óta nincs, nem kellek senkinek. Nem iszom, nem drogozok, nem cigizek, nincs hitelem, meg nekem gyerekem se. Barátaim sincsenek. Rokonok nem állnak szóba velem.

Nem látok reményt már sem barátok talàlására, sem normális kapcsolatra. Aki normális már rég elkelt, aki meg maradt az meg selejt. Igen, ezek szerint én is. Hát, ez van.

Van autóm, ami nem drága, de szeretem, meg van egy olcsóbb házam, de a környéket hagyjuk is milyen okádék. Becsülöm ami van, de örökre ezt nem csinálom.

Engem még a suli köt ide/egyetem, technikusi, tanfolyam/, aztán ha végeztem mindennel én is megyek ki. Itt szar az egészségügy, egy dolgot le kell adòzni 120-szor, ba sztat a NAV, egy szaros papír kikérèse 6 hónap + két hetente menjél vissza. Minden szar. Menj ki te is, ha így látod, mint én. Sok sikert!

2023. jún. 1. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!