Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nincs bennem semmiféle...

Miért nincs bennem semmiféle vágy arra, hogy anya legyek? Kérlek ne ítélkezzetek, sosem tennék ilyesmit, de ezek járnak a fejemben

Figyelt kérdés

40 éves nő vagyok, sosem éreztem, hogy nekem gyerek kellene

Plusz egyáltalán nem bírom elviselni a gyerekeket

Hogyha kisbabát látok, állandóan azon jár az eszem, hogy milyen könnyű lenne ártani neki. Persze sosem tenném meg, de miért vannak ezek a gondolatok?

A rémes gyerekkorom lehet az oka ennek?

2023. máj. 30. 01:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%
Nem mindegy? Örülj neki, ha nem akarsz, hisz 40 évesen amúgy is el lennél késve vele, és éld az életed.
2023. máj. 30. 02:55
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Semmi baj nincs ezzel. Így lehet véget vetni egy több évszázadot felölelő családfának. Én biztosan nem lennék büszke rá, hogy velem ér véget, de nem muszáj hangoztatni ezt.
2023. máj. 30. 03:44
 3/12 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem jól van ez így ..de aztán vedekezz rendesen (ha van párod)ne legyél te a következő a hírekben,aki brutálisan megölte kisbabáját.

Nekem is rémes gyerekkorom volt.alkesz szülők,agresszív apa stb .

Most két gyerekem van.

2023. máj. 30. 05:23
 4/12 anonim ***** válasza:
73%
Az,hogy nincs gyereked és nem szeretnél teljesen normális. De az,hogy bantani akarod az nem okés keress fel egy szakembwrt de komolyan.
2023. máj. 30. 06:38
 5/12 anonim ***** válasza:
37%
Pszichológussal beszélj erről. Nekem is rossz gyerekkorom volt, alkoholista ala, vertek, szavakkal bántottak, nem is vagyok teljesen egészséges lelkileg. Sokáig féltem emiatt gyereket vállalni. De soha nem jutott eszembe olyan hogy könnyű lenne bántani a gyerekeket.
2023. máj. 30. 06:57
 6/12 anonim ***** válasza:
32%

Nekem volt egy ilyen osztálytársam, egy darabig jóban voltunk, ha valami aranyos, segítségre szoruló lényt látott(kiskutya, kiscica, hörcsög, baba), mindig azt mondta milyen könnyű lenne összetörni a csontjait. Amúgy kedves, halkszavú, de kicsit erőszakos kövér lány volt. Annakidején arra gondoltam, hogy hozzáképest minden kicsi és törékeny és biztos féltékeny rá tudat alatt, és így jön ki belőle.

Egyébként nem, a világon szinte mindenkinek szr gyerekkora van, és emberi mércével a mijeink még csak nem is szrok. Gondolom ilyen kicsit alkesz, párpofonos/elverős, sokat elváró, túl szigorú-ott sincsenek szülők, közepes szegénység, enyhébb molesztálós/fogdosós sztori a max, meg kiközösítés suliban.. ehhez képest a világ másik felét csonttörésesre verik, droggal élnek a szüleik, vagy nekik is adnak, erőszakolják, prostitúcióra kényszerítik, gyerekmunka, valódi szegénység.. és sokan szeretettel nevelik a gyerekeiket, akikben gyakran egyetlen örömük lelik(a másik fele meg nem persze, de azért úgy fele fele arány van).

Szerintem valami hormonális oka lehet, nem lehet, hogy korábban klimaxolsz és csökken az ösztrogén a szervezetedben, vagy van más hormongondod, pcos, vagy ilyesmi? Vagy esetleg duci vagy/voltál mindig ezek mellé? Az osztálytársam alkata, arca is furcsa volt, le mertem volna fogadni, hogy valami genetikai betegsége van.

2023. máj. 30. 06:57
 7/12 NTBS ***** válasza:
58%
Te ilyen vagy.
2023. máj. 30. 07:24
 8/12 Metionin ***** válasza:
88%

Nem kell mindenkiben lennie. Ez egy nagy tévedés. Régen sem volt mindenkiben gyerek iránti vágy, sőt. Csak szültek, mert nem tehettek mást.

Egyébként nekem is szar gyerekkorom volt de még a legelején, ovis koromban nem igazán fogtam ezt fel, ellenben a gyerekeket már akkor sem szerettem. Hangoztattam is, hogy sosem megyek majd férjhez, nehogy anyuka legyen belőlem (4-5 évesen még elkerülhetetlenül összekapcsoltam a két dolgot). Ha meglátok egy csecsemőt vagy kisgyereket, egyszerűen olyan, mintha egy random tárgyra vagy idegen emberre néznék, semmiféle érzelmet nem váltanak ki belőlem, se jót, se rosszat. Amikor hangosak, akkor vannak agresszív gondolataim, de szerintem a legtöbb ilyen dolgot az ember a saját gyerekénél is csak elviseli, mert muszáj. Olyankor hálát adok, hogy nekem nincs és ha megtehetem, próbálok minél messzebb kerülni.

A szar gyerekkort azt fel kell dolgozni, ha kell, akkor szakemberrel. De gyerekre vágyni sosem volt és nem is lesz kötelező.

2023. máj. 30. 10:54
 9/12 anonim válasza:
0%

Ok:

Belso szorongás.

Irány a pszichiáter.

2023. máj. 30. 12:01
 10/12 anonim ***** válasza:
67%
Semmi baj nincs ezzel, egyre többen vagyunk így, mert már nincs társadalmi nyomás, meg létezik védekezés. Régen is csak azért volt mindenkinek, mert a nőknek nem volt karrierlehetősége, ez volt az elfogadott, hogy háztartást vezetnek, gyereket szülnek. Na meg védekezési lehetőségek sem voltak. De a mai világban már annyiféle módon kiteljesedhet egy nő, a gyereknevelés csak 1a sok közül. Nem mindenkinek kell saját gyerek, én sem szeretnék soha.
2023. máj. 30. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!