Miért lepődnek meg ha valaki már igazán betegen, tényleg elmegy betegállományba egyáltalán?
Én eddig azt hittem, hogy félnek, hogy kirúgják őket, azért dolgoznak betegen is az emberek.
A gyárakban sok helyen van jelenlét bónusz, az is motiváló lehet. Mikor diákként gyárban dolgoztam, azt láttam, hogy ha elmegy valaki betegszabira vagy sima szabira, akkor többet is kivesz a hónapban, mert már úgyis oda a jelenlét. Nálunk egy nap után csak a fele járt, két nap után már semmi.
250 ezres nettonál 1 heti bér 62500 ennek 30 %-a olyan 18 ezer
Plusz gyogyszerek miegyéb reggeli ebed vqcsora mert lehet tobbet eszel otthon mint a meloban akár felrughat 50 ezerre is az egész
13, nem kell saccolni.
Ha nettó 250-et keresel heti 40 órában, akkor egynapi béred 12.500 forint..
Ha táppénzre mész, akkor ennek a 70%-át kapod meg, ami 8.750 forint.
Azaz minden egyes táppénzen töltött nap 3.750 forint veszteséget generál.
Nyilvánvalóan ez csak az éves 14-15 napos keretre vonatkozik, nem az azon túli betegszabadságra, de itt nem tartós betegségről van szó.
Én sem szoktam, de nem lepődök meg ha valaki elmegy.
Én ilyen önfeláldozó barom vagyok, home officeban vagyok, így a fertőzés sem áll fenn.
Nekem baromira nincs kedvem az ezzel járó adminisztrációs ügyeket intézni. Leginkább ez tart vissza, plusz utálok ilyeneket közölni a főnökömmel.
Tehát tök hülye vagyok, az csinálja jól aki elmegy és rendesen kipiheni magát.
Csak a hülyék lepődnek meg.Más kérdés hogy 6 éve nem voltam beteg,mert
nem tehettem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!