Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha nincs semmiről sem fogalmad...

Ha nincs semmiről sem fogalmad és nem tudsz véleményt alkotni dolgokról, akkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Igazából így éltem eddig az életem, nem mertem kifejezni magam, olyan szinten véleményt sem mertem formálni.

Néhány dolog érdekel ilyen a sportok közül a kosárlabda, emellett a nemzetközi foci bajnokságok.

Korábban érdekeltek az állatok és a biológia.

De úgy érzem, hogy semmiről nincs mára kellő tudásom.

Így véleményt is nehezen tudnék megfogalmazni.

Eddig nem is próbáltam a dolgok egészét nézni keresni az összefüggéseket, viszont mostmár szeretném.

De úgy érzem buta vagyok mint a tök. Csak egy vegetáló gondolatok nélküli lény.

Mit tegyek?

2023. máj. 21. 13:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Amiket feljebb írnak, az jó. Másrészt kezdj el beszélgetni másokkal, és kérdezz az adott témával kapcsolatban: "Mi ez, mesélj róla, mit kell tudni róla", stb. Tehát, hogy a másiknál legyen a labda, te pedig tanulj közben, figyelj.
2023. máj. 21. 19:42
 12/19 A kérdező kommentje:
Hát rendben én ezeket értem, viszont hogyha én is buta vagyok, csak legalább annyi eszem van, hogy ezt megtartom magamnak, viszont így nem tudok, olyan szinten kapcsolatokat kialakítani, akkor ezt, hogy kezeljem?
2023. máj. 21. 19:47
 13/19 anonim ***** válasza:

Jah szóval beszélgetni akarsz.

Akkor is jó a kérdezés, és a figyelem.

Van aki szeret jópofa sztorikat mesélni. A humor mindenkinél bejön.

Ha egy konkrét személyre gondolsz, akkor elég, ha az ő érdeklődési körével kapcsolatban kezdeszbel tájékozódni. Vagy felderíted a közös témákat.

Megoldás még a laza program pl kirándulás, múzeum, mert ott a hely adja a beszédtémát

2023. máj. 21. 20:13
 14/19 anonim ***** válasza:

"hogyha én is buta vagyok, csak legalább annyi eszem van, hogy ezt megtartom magamnak, viszont így nem tudok, olyan szinten kapcsolatokat kialakítani, akkor ezt, hogy kezeljem?"

1. Nagyon is sok eszed van, másképp nem lennél már másodéves a műszaki karon! Csak önbizalmad nincs még elég. Nem baj, legalább nem vagy egy tenyérbemászó, nagyképű, ellenszenves alak! :)

2. Válassz más stratégiát: ne azt, hogy mindig, minden körülmények között mindent megtartasz magadnak, hanem azt, hogy legalább egyeseknek, legalább időnként áruld el, hogy mik azok a dolgok, amikről nem tudsz - máris lesz miről beszélni. :) Figyeld, hogy ki mikor árulja el saját magáról, hogy valamiben nincs otthon, és kapcsolódj hozzá: mondd, hogy te sem, meséld el, hogy miért nem, hogy miért nem szeretted a történelemórákat, vagy akármi. Általában azt is szeretni szokták az emberek, ha kiderül, hogy valamiben hasonlóak vagytok, meg azt is, ha kiderül valaki másról is, hogy ők se tudnak olyasmikről, amikről ők maguk sem. :)

És figyeld meg, hogy akikre amúgy felnézel, azok is milyen esendőek tudnak lenni, mennyi mindenben vannak nekik is hiányosságaik. Ne azért, hogy kezdd el lenézni őket, hanem azért, hogy meglásd, nem olyan a világ, hogy mindenki okos, te meg vagy a buta, hanem olyan, hogy mindenki máshoz ért - és a legtöbben kb. semmihez. :)

2023. máj. 21. 20:20
 15/19 A kérdező kommentje:

Ez a megfogalmazás egyébként tetszett, köszi, hát figyelj másodéves vagyok a műszakin viszont főként csak magoltam a dolgokat, nem igazán jegyeztem meg sajnos, amellett elherdáltam az időm nagy részét más dolgokkal foglalkoztam. De próbálkozni fogok vele, mert korábban nem voltam ilyen.

Elkezdtem pszichológushoz is járni, mellette antidepresszánst is szedek.

2023. máj. 21. 20:29
 16/19 anonim ***** válasza:

"elherdáltam az időm nagy részét más dolgokkal foglalkoztam"

Ja, azt még akartam mondani, hogy netezz és játssz online kevesebbet és legyél többet emberek között, másképp nem fog menni, hogy egyre jobban érezd magad köztük, márpedig anélkül nem fog menni, hogy cseverésszél velük, meg ismerkedj, meg ilyenek. Egyetemre meg azért járjál, hogy jó mérnök legyen belőled, ne csak azért, mert a szülők elvárják. De azért mellette igenis foglalkozz más dolgokkal is, mert pihenni is kell!

2023. máj. 21. 21:03
 17/19 A kérdező kommentje:
Jaa nem nem online játszottam, hanem főként ilyen szerelmi ügyletek vették el az időm, szakítás, utána új barátnő, de nyilván én okoztam ezt magamnak.
2023. máj. 21. 21:35
 18/19 anonim ***** válasza:
Az antidepresszánst remélem, orvos javasolta.
2023. máj. 21. 21:39
 19/19 A kérdező kommentje:
Pszichiáter, de hát ő orvos szóval igen.
2023. máj. 21. 21:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!