Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondolsz az olyan emberről...

Mit gondolsz az olyan emberről, aki túlságosan fösvény, szigorú magával?

Figyelt kérdés

Aki mindent megvon magától, például egy gombóc fagyit sem vásárol a hétvégén, nem ül be egy kávéra egy viszonylag olcsóbb helyen sem, pedig jól esne neki, nem veszi meg a boltban az élelmiszert amit szeretne, ami amúgy sem lenne drága, de mégsem.

Mert úgy érzi ha megtenné, azzal rosszat tenne, "bűnös" lenne.

Nincs oka vagy célja a spórolásának (nincs családja). Van saját lakása, munkája, sok milliós megtakarítás és befektetései stb...

Az ilyen ember valójában utalja magát? Ez lehet az oka?

2023. máj. 17. 13:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Van, aki ezt okkal teszi.
2023. máj. 17. 18:14
 12/16 anonim ***** válasza:
68%
Sajnálom az ilyen embereket és azokat is, akik másokert élnek és minden tettüket mások szolgáltában teszik. Én abban hiszek, hogy mindenkinek a saját bokdogságát kell figyelemben tartani, úgy, hogy azért másoknak a lehető legkevesebbet ártsanak vele. Nem érdemes úgy élni, hogy az ember minden jót megvon magától, az úgy boldogtalan élet lehet.
2023. máj. 19. 09:02
 13/16 hollófernyiges ***** válasza:
64%

"Én abban hiszek, hogy mindenkinek a saját bokdogságát kell figyelemben tartani"

Ez eléggé önző elv és ellentmond az utóbbi kétezer év minden jelentősebb vallásának és filozófiájának. Mondjuk a korszellemnek nem.

2023. máj. 19. 10:29
 14/16 anonim ***** válasza:
55%
Én nem vagyok vallásos, szóval nem érdekel. Nagy eséllyel semmi nincs a halál után és nem számít, hogy éltél, csak az, hogy a pillanatot megélted-e
2023. máj. 19. 10:59
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ennek ellenére azt fontosnak tartom, hogy másokat ne bántsunk meg. Érdekes, hogy sokszor magukat vallásosnak tartó emberek a legszemetebbek a másikkal és ők tartják magukat önzetlennek.
2023. máj. 19. 10:59
 16/16 hollófernyiges ***** válasza:
45%

"nem érdekel. Nagy eséllyel semmi nincs a halál után és nem számít, hogy éltél, csak az, hogy a pillanatot megélted-e"

Ezért mondom, hogy ez az önzőség filozófiája.

2023. máj. 19. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!