Kutyamániás embernek miért fontosabb az állata mint a párja?
Az ilyen emberekben mi tört el hogy képtelenek annyinak nézni az embert mint a kutyát? Önként választott kapcsolat, önként elköteleződés és mégis betegesen hátrányt szenved a másik mindenben a kutya javára.
Bárki akinek van tapasztalata, belelátása, az ilyen embernek mi baja?
Mi, kutyások az ilyet hívjuk "fifistának".
Nem tudom pontosan mi zajlik le ilyenkor az emberekben, de addig totál normálisnak ismert emberek is meg tudnak hibbanni...
Én tenyésztő & aktív kutyás sport versenyző vagyok, és fáj látnom, mikor valaki ennyire beteg módon beáldozza a környezetét a "Fifi" kedvéért - akinek ez amúgy minden, csak nem JÓ. Nincsenek határok, nincs foglalkozás, nincs kommunikáció a gazdával, csak egy (pontosabban kettő) teljesen megborult személyiség. A kutya is frusztrált, amiért nem kap biztonságot adó szabályokat, és a gazdája is, aki képtelen arra, hogy rendesen nevelje az állatát.
Nem is tudok erre megoldást mondani, a tapasztalatom az, hogy az ilyen emberek beragadnak egy szerepbe, és nem lehet őket észérvekkel kimozdítani. Hiába viszed el suliba, vagy hívsz házhoz kiképzőt, mindig az lesz a hülye, aki nem is ért a kutyához, stb.
Volt ismim, akin csak az változtatott, mikor lett egy "nehezebb" kutyája, egy olyan eset, akivel muszáj volt határozottan bánnia (nagytestű és aktív), és vele egészségesebb is lett a viszonya, illetve - láss csodát! - nem voltak káros szokásai, nem rombolt, szót fogad, stb. A vicc amúgy, hogy a kistestű, "Fifivel" továbbra is üngyülübüngyülü maradt 🤷♀️😅 de legalább a nagyobbat normálisan nevelte.
De olyat is tudok, aki lovasoktató, ergo 600 kilós állatokkal dolgozik naponta, de a 3 kilós Fifije úgy a nyakára nőtt, hogy el sem akartuk hinni...
Nekem fontosabb. Miért? Mert az állat egész életében gondoskodnom kell róla, felelősséget vállaltam. Biztos pont, nem fog elhagyni ha lát az utcán egy szebbet :DD
Ráadásul évek óta velem van. Egy jött-ment pasi miatt nem fogom semmibe venni ezt a sok időt. Főleg hogy igencsak sokat kell vele foglalkoznom napi szinten. Nem csoda a kötődésem mértéke szerintem.
Aki tényleg "kutyamániás" olyan formában mint én, és nagyon szereti a kutyáját, az az állat javát akarja, ezért normálisan foglalkozik vele, számára biztonságot adó szabályokat betartat, szocializálja stb.
Akit te leírtál, az egy torzult személyiség, aki még csak nem is szereti a kutyáját, csak egy pótlékot keres, mivel emberi kapcsolatra alkalmatlan. Ha szeretné, akkor meg bizony nevelné. Az ilyet a kutyás közösség is kiveti magából, és minden épeszű ember menekül a környezetéből.
A kettőt kérlek ne keverjük.
#13:
Bocsika, ha a párod neked "idegen", akkor az már elég komoly szociális probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!