Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kutyamániás embernek miért...

Kutyamániás embernek miért fontosabb az állata mint a párja?

Figyelt kérdés

Az ilyen emberekben mi tört el hogy képtelenek annyinak nézni az embert mint a kutyát? Önként választott kapcsolat, önként elköteleződés és mégis betegesen hátrányt szenved a másik mindenben a kutya javára.

Bárki akinek van tapasztalata, belelátása, az ilyen embernek mi baja?

2023. máj. 16. 16:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Keress mást.
2023. máj. 16. 17:53
 12/16 anonim ***** válasza:
88%

Mi, kutyások az ilyet hívjuk "fifistának".

Nem tudom pontosan mi zajlik le ilyenkor az emberekben, de addig totál normálisnak ismert emberek is meg tudnak hibbanni...

Én tenyésztő & aktív kutyás sport versenyző vagyok, és fáj látnom, mikor valaki ennyire beteg módon beáldozza a környezetét a "Fifi" kedvéért - akinek ez amúgy minden, csak nem JÓ. Nincsenek határok, nincs foglalkozás, nincs kommunikáció a gazdával, csak egy (pontosabban kettő) teljesen megborult személyiség. A kutya is frusztrált, amiért nem kap biztonságot adó szabályokat, és a gazdája is, aki képtelen arra, hogy rendesen nevelje az állatát.

Nem is tudok erre megoldást mondani, a tapasztalatom az, hogy az ilyen emberek beragadnak egy szerepbe, és nem lehet őket észérvekkel kimozdítani. Hiába viszed el suliba, vagy hívsz házhoz kiképzőt, mindig az lesz a hülye, aki nem is ért a kutyához, stb.

Volt ismim, akin csak az változtatott, mikor lett egy "nehezebb" kutyája, egy olyan eset, akivel muszáj volt határozottan bánnia (nagytestű és aktív), és vele egészségesebb is lett a viszonya, illetve - láss csodát! - nem voltak káros szokásai, nem rombolt, szót fogad, stb. A vicc amúgy, hogy a kistestű, "Fifivel" továbbra is üngyülübüngyülü maradt 🤷‍♀️😅 de legalább a nagyobbat normálisan nevelte.

De olyat is tudok, aki lovasoktató, ergo 600 kilós állatokkal dolgozik naponta, de a 3 kilós Fifije úgy a nyakára nőtt, hogy el sem akartuk hinni...

2023. máj. 16. 17:55
 13/16 anonim ***** válasza:
91%
Nekem nem volt soha háziállatom, nem is akarok, de nem az a normális, hogy a saját állatom fontosabb nekem, mint egy random idegen?
2023. máj. 16. 18:09
 14/16 anonim ***** válasza:
65%

Nekem fontosabb. Miért? Mert az állat egész életében gondoskodnom kell róla, felelősséget vállaltam. Biztos pont, nem fog elhagyni ha lát az utcán egy szebbet :DD

Ráadásul évek óta velem van. Egy jött-ment pasi miatt nem fogom semmibe venni ezt a sok időt. Főleg hogy igencsak sokat kell vele foglalkoznom napi szinten. Nem csoda a kötődésem mértéke szerintem.

Aki tényleg "kutyamániás" olyan formában mint én, és nagyon szereti a kutyáját, az az állat javát akarja, ezért normálisan foglalkozik vele, számára biztonságot adó szabályokat betartat, szocializálja stb.

Akit te leírtál, az egy torzult személyiség, aki még csak nem is szereti a kutyáját, csak egy pótlékot keres, mivel emberi kapcsolatra alkalmatlan. Ha szeretné, akkor meg bizony nevelné. Az ilyet a kutyás közösség is kiveti magából, és minden épeszű ember menekül a környezetéből.

A kettőt kérlek ne keverjük.

2023. máj. 16. 18:29
 15/16 anonim ***** válasza:
44%

#13:

Bocsika, ha a párod neked "idegen", akkor az már elég komoly szociális probléma.

2023. máj. 16. 19:04
 16/16 anonim ***** válasza:
48%
Az emberek, és az emberi kapcsolatok túl bonyolultak, nehezek, ez nem mindenkinek megy. Egy állattal sokkal egyszerűbb kapcsolatban lenni, kielégíteni a szeretet, és érzelmi igényt.
2023. máj. 16. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!