A nőknél mi ez a viselkedés mostanában?
Kezdeném azzal, hogy semmi bajom nincs velük, hálistennek egy szuper párkapcsolatban élek, és ez csupán kb. Az elmúlt 2 hónap tapasztalata. De lehet csak nekem nem volt szerencsém, és más nem tapasztalt ilyet.
Sokszor megesett, hogy egy-két lány félre ért helyzetet. Egyik nap megyek az utcán, előttem egy huszonéves lány, és ahogy kihúzza a telefont a zsebéből, kiesett a személyije a földre. Felszedem, utánarohanok, hogy bocsi, neharagudj. Ennyit tudtam kinyögni, rámnézett, majd ment tovább. Ezek után urambocsá visszatettem a földre a személyit.
2 héttel rá, edzőterem, odamegyek egy lányhoz, megkérdezni mennyi van még neki hátra. A válasz szó szerint: sok, keress másik gépet. Mondom ebből a gépből csak egy van, nemtudnék-e beszállni esetleg. Erre egy hangos NEM-el leüvölti a fejem. Hát jó.
Utána buszon, lány az ülésen hagyja a telefonját, szólok neki, átveszi, a szemembe se néz, meg se köszöni, és megy tovább.
Nemtudom más is tapasztal-e ilyeneket. És biztos vagyok benne, hogy a férfiak is csinálnak ilyeneket, sőt, de a kérdésem most csak a női nemre irányul. Mi lehet ennek az oka?
Továbbá nem vagyok csúnya, ezekkel párhuzamosan szerencsére elég nagy sikerem van a nőknél, mivel sok jószívű és kedves lány van.
Nem nagyon értem ezt a személyis dolgot, ha én ilyet látok, akkor egyrészt ott lobogtatom a kezemben, hogy lássa, másrészt nem "bocsi ne haragudjozok", mert mégis minek (?), hanem alapból úgy szólok utána, hogy "elejtetted a személyidet" és kész. Tényleg rohadt sok a koldus, meg nem csevegni kell ott lefagyva, mert a legtöbb ember siet.
Edzőteremben pedig senkit nem zaklatsz ilyenekkel, hogy mikor végez már, meg beszálssz, ez mégis mi a f? Szépen megvárod, nem haverok vagytok, hogy együtt edzzetek.
Nekem se mindig köszönnek meg mindent, de és? Nem olyasmit tettél, amiért az egekig kéne hálálkodni.
Mondjuk én azért megértem a kérdezőt. Rohadt közömbösek az emberek, a férfiak is és a lányok is. És nehogy már azt helyeseljük itt, hogy az a jó, ha közömbösen viselkedik valaki...
Hozzám is rohadt sokan jönnek kéregetni, meg minden szarral, mégis végighallgatom, nem az a 20 másodperc fog dönteni. És velem esett már meg, hogy nem kéregetni akart valaki, hanem csak eligazítást kért... A személyis esetnél meg a lány szimplán bunkó volt. Nehogymár a megtaláló legyen a hibás, amiért nem a "sértett" kénye kedve szerint jelzi a dolgot... és betett egy neharagudj-ot. Ez nonszensz. Az meg hogy minden nő azthiszi hogy felakarják szedni őket, hát jó. Nagyon sok lány tud kedvesen elutasítani még ha így is van, úgyhogy ez is emberfüggő, a türhők nyilván nem ezt az utat választják.
Aki itt a válaszadók közül az edzőtermi dologra aztmondja hogy nem helyes, na az még szerintem életébe nem volt terembe. Mindenkinek van egy edzésterve, mindenki siet, és csúcsforgalomba kb sose tudnék leedzeni, ha arra várnék, hogy legyen szabad gép.... Full alap edzőtermi etikett, hogy megkérdezed az adott embertől mennyi van még neki ott, vagy adott esetben többet használjátok a gépet. Nem úgy van hogy odamegyek, lefoglalom 30 percig, és senki nem nyúlhat hozzá...
Ne írjunk már véleményt ide olyanról, amiről fogalmunk sincs...
Úgyhogy összességében szerintem is tényleg sok a bunkó. És ami a meglepő, hogy itt is sokan ezt favorizálják, mindenki legyen paraszt, ne foglalkozzunk a másikkal, mert lehet "felakar szedni". Sokmindent elmond a magyarokról.
Érdekes de pl a sokak által szídott és lesajnált nyugaton én nem nagyon tapasztaltam hasonlót. Két dologra tudok gondolni, és szerintem mindkettő játszik itt.
Az első az, hogy rettentően lezüllött és leszegényedett a magyar társadalom egy része. Főleg utca szinten tapasztalható, rengeteg lett a koldus, zaklató és elmebeteg, a lehúzós alakokról már nem is beszélve. Én nyitott vagyok, de pl Bp-n legutóbb 10ből 10 megállítás valami piti lehúzási, tarhálási kísérlet volt, adjak cigit, telefonom mutassam, aztán még engem inzultál amikor nem teszem stb. De olyan is volt hogy hogy az elmebeteg mindenkit nyíltan inzultált az utcán, a közteresek tőle méterekre és nem tettek semmit, rendőr se vitte el pedig szerintem már jóideje ott lehetett. Ez magyarország! Ilyen lett mostanra!
A másik pedig az, és akinek nem inge ne vegye magára, de elég sok lett a kompenzáló, beképzelt, hatalmas arcú magyar nő is, akinek az egója az egekben van! Hozzájuk nem lehet szólni mert vagy megy tovább, vagy pofákat vág, de olyat is hallottam már hogy nyílt dührohamban tört ki az illető. Beteg ez a társadalom! És mindezt úgy mondom hogy nyugaton több helyen is éltem, és sehol sem volt ez! Máshol is voltak kéregetők, de mégis nyitottak maradtak az emberek egymásra és normálisan, sokszor kedvesen. Teljesen alap hogy segítesz valakinek, megköszöni és elbeszélgettek, és megy mindenki a dolgára. Vagy csak várakozás közben beszélgetni idegenekkel, mosolyogni a másikra stb. Nálunk meg mostanra mindenki mindent félreért, megijed, megsértődik, teljesen beteggé vált az itteni társadalom...
Mondom mindezt úgy hogy pl a 2000es években amikor pesten éltem, jóval nyitottabb, normálisabb és békésebb volt a magyarok között is mindenki. Simán szóba lehetett elegyedni bárkivel akár az utcán is, akár csak úgy unalomból vagy szimpátiából is, és hozzám is többen szóltak még, mindenféle hátsó szándék nélkül. Viszont ez is tönkre lett téve mostanra úgy látom.
Gondolj bele. Egy 30 alatti nőt szinte minden férfi lefektetne 14-től 70 éves korig. Ehhez még hozzáadódik az, hogy a közösségi oldalak korában egy pózolás, aztán 100 like kiéhezett férfiaktól.
Ezeknek az az eredménye, hogy egyrészt ha férfit látnak, megijednek, hogy „azt” akarja, valamint hogy totál átlagos képességű, átlagos képességű nők is okosnak és átlagon felülinek gondolják magukat. (nézd meg ezen az oldalon is, hogy milyen arrogánsak a totál átlagos képességű nők, pl szánsájndoll, egycsaj vagy ki).
Aztán a médiából is ömlik, hogy a nők felsőbbrendű csodás lények, ezen az oldalon többször olvastam olyat nőktől, hogy a nők erősebbek fizikálisan is (:D) és okosabb. Mondjuk én pont azt tapasztalom, hogy csak beképzeltebbek lettek, és a komoly teljesítményt inkább férfiak teszik le az asztalra, de mindegy,
De egyébként a 4-esnek teljesen igaza van: ennyi indokolatlanul nagyképű átlag emberrel sehol nem találkoztam, mint Magyarországon.
Hasonlóan gondolom, mint 14. hozzászóló.
Éltem Angliában 4 évig, ami érdekes volt, hogy ott alapból jár mindenkinek egy "alap" udvariasság, máshogy nem tudom megfogalmazni. De ott még turistaként is, amikor előtte kint voltam, tesómmal összeborultunk egy térkép fölött, és hárman jöttek oda segíteni, hogy mit keresünk.
Pár éve Barcelonában nyaraltam, a metrón az emberek (látszik amúgy, hogy nem ismerősök, hanem vadidegenek egymásnak), megszólítják egymást, szóba elegyednek, nevetgélve beszélgetnek, aztán elköszönnek, leszállnak, és ez simán belefér.
Valami tényleg lett a magyar társadalommal, és ez nem jó. Semmit felmutatni nem tudó, beképzelt hülye p...csák, arrogáns pasik.
Ma helyre tettem a banki ügyintéző csajt, próbált velem úgy beszélni, mint a kutyával. Mondtam neki, hogy ne strapálja magát, igazságügyi adószakértő vagyok, zsebrevágom szakmailag, ekkor visszavett (az kevés, hogy ő huszonéves, én pedig ötven).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!