Lehet valaki emberileg érzéketlen, gonosz, empátia nélküli ember úgy, hogy Arisztotelész filozófiájával, azon belül is a Nikomakhoszi Etikával foglalkozik?
Nem fér a fejembe. Ez az ember olyan, mint aki nem ért magyarul, mint aki nem érti a leírt szavakat, és olyan egyszerű, mint egy bot, semmiről nincs elképzelése. Nem képes a bocsánat, elnézés szót elolvasni, értékelni, mint egy 6 éves gyerek, aki elfordult volna és nem lát, nem hall, nem beszél.
Azon sértődött be, hogy a magánéletemben (párkapcsolatomban) említettem azt, hogy beszélek vele. Még ha az ő magánéletét kevertem volna bele, oké, de hogy az enyém mit érdekli őt... na ez nem fér a fejembe, és olyan mintha nem is filozófus lenne, hanem megrekedt volna érzelmileg egy általános iskolás másodikos gyerek szintjén.
Engem is zavarna ha pl bnőm a párjával engem kibeszélnek a hátam mögött. És biztos kibeszélnek pedig tenni nem tudok ellene.valahogy ezzel egyutt kellene tudni élni.
Még egy kollega is emlegethet otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!