Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Régen is mindig a korábbi...

Régen is mindig a korábbi évtizedeket sírták vissza az emberek?

Figyelt kérdés
Mostanában mindenkitől azt hallom, hogy mennyivel jobb volt még a 90-es években. A 90-es években is sokan visszasírták a 80-as 70-es éveket? Vagy a Kádár-korszak miatt nem volt ilyen nosztalgikus visszavágyódás?
2023. ápr. 17. 17:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A mai magyarok sokkal hajlamosabbak nosztalgiázni. Ne felejtsd el, hogy tele van ország nyelvet nem beszélő, digitális analfabéta egyszerű emberekkel (főleg az idősebbek között), akik nem igazán találják a helyüket a mai világban. Valamennyire a fidesz is ezt a jó magyar elmaradottságot, múltba révedést használja ki.

Ha Kádár-korban te voltál a király, és akármekkora baromságot mondtál, bólogattak a gyerekeid/fiatalok, megszoktad a szolgalelkűséget, akkor nehezen viseled el, hogy a mai diákok már nem kapják a pofonokat, a mai fiatalok elmennek külföldre, felmondanak etc.

Ezzel együtt én sem gondolom, hogy jó irányba haladna a világ, de az biztos, hogy nem a nyelvet beszélő értelmesebb idősek szoktak nosztalgiázni a környezetemben, hanem inkább az alacsony végzettségű megkeresedettek.

2023. ápr. 18. 15:37
 12/12 anonim ***** válasza:
Szerintem elég általános az hogy ahogy fejlődik a társadalom, egyre komplexebb az élet, egyre többmindennel kell foglalkozni, többmindenről kell tudni, egyre többféle elvárásnak kell megfelelni, egyre gyorsabban változik minden. Még ha régen nagyon kemény melót is kellett végezni, mégis egyszerű és kiszámítható volt a mai élethez képest. Szóval szerintem tényleg egyre több stressz és nyomás van az embereken (hiába egy gombnyomás mosni/porszívózni a mosókádhoz/sepregetéshez képest), és ez csak romlik évről évre.
2023. ápr. 18. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!