Az életben is olyan gyengék lennének az emberek mint a filmekben, ha le kéne valakit lőni?
Legtöbb emberbe ott lenne, hogy jaj megöl valakit, nem bírja a lelke majd és fél az esetleges következményektől.
Ha pl a lány barátom megtámadná valami idegen és fegyvert fognék rá és egyértelmű lenne, hogy elakarja venni tőlem és csúnya dolgokat tenni, a rendőrség pedig nem vesz elő, mert önvédelem volt és simán meghúznám, lelkis ember vagyok nagyon, de ha lélektelen ember kerül elém akkor nincs mit sajnálni rajta.
Én lőttem már. Légpuskával sörösdobozra. Meg lőtéren szórakozásból céltáblára.
Éles helyzetben, ha megtámadnak engem, vagy bárkit, akkor otthon vagyok. Kiválóan kezelem a stresszt, általában erőszakmentesen meg tudom oldani a konfliktust, de ha megtámadnak, meg tudom védeni magamat a legkreatívabb módokon.
Viszont, ha a kezembe adnának egy éles lőfegyvert, hogy lelövöm XY-ont, azzal bajban lennék. Talán megpróbálnám a lábát lőni, mert azzal csak súlyosan megsebesítem, de nem ölöm meg. Fejen, vagy mellkason lőni egy embert biztos nem tudnék. Egyszerűen mi itt Európában nem ehhez szoktunk. Meg tudom magam védeni úgy, hogy megütök valakit, vagy késsel megsebzem annyira, hogy mozgásképtelen legyen, de, hogy potenciálisan halálos sérülést okozzak neki, az még a legnagyobb nyomás alatt is problémát okozna.
Mondjuk, ha valaki fogva tartaná egy szerettemet, és azt mondaná, hogy "úgyse mered meghúzni a ravaszt", csak azért is fejbelőném. De őszintén nem tudom, hogy élnék utána ezzel a tudattal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!