Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A szeretetnyelvekre írnátok...

A szeretetnyelvekre írnátok példákat az életetekből?

Figyelt kérdés

Nem közhelyekre gondolok, mint pl " a testi érintés, hogy szeretem megölelni a férjemet". Ezt én is tudom.

Hanem pl egy munkahelyen vagy lazább, távolabbi ismerősökkel hogy viselkedtek, ha szeretitek és hogyan, ha nem? Veletek szemben más emberek hogy éreztetik a szimpátiát vagy épp unszimpátiát?

2023. ápr. 16. 10:54
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

Ird le az illető cselekedeteit, ami kérdőjeles számodra, és megpróbáljuk megfejteni.. Eddig nagyjából sikerült ez a módszer a környezetemben..telitalálat szintjére fejleszteni.

Addig is segítek: nekem az egyik az adás. Szeretek adni, kapni már nem.

2023. ápr. 16. 11:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem a minőségi idő a szeretetnyelvem. Munkahelyen igyekszem gyakran keresni a társaságát annak akivel kedveljük egymást, ha ő jön ide beszélgetni, annak is mindig nagyon örülök, ez látszik is rajtam.
2023. ápr. 16. 11:16
 3/6 A kérdező kommentje:
2023. ápr. 16. 11:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálam változó, igazodok az adott baráthoz/ismerőshöz. Például ha valaki nem szereti, ha megölelem vagy nagyon közel állok hozzá, akkor tartom a távolságot, míg ha valaki nem szereti az ajándékokat, akkor nem lepem meg ilyesmikkel.

Egybeveszem a kettő kérdésedet, mert arra, hogyan viselkedek az általam kedvelt emberekkel és hogy ők hogyan viselkednek velem, ugyanaz a válasz (egyrészt az említett alkalmazkodás, másrészt az emberek változatossága miatt):

- keressük egymás társaságát, együtt töltjük az időt, ha lehet

- programokra és utazásokra hívjuk a másikat

- meglepjük egymás ajándékokkal

- kérésre vagy kérés nélkül szívességet teszünk a másikra

- testiekben nyilvánítjuk ki a szimpátiánkat (ölelés, puszi)

- szavakvan nyilvánítjuk ki a szimpátiánkat (dicsérés, bíztatás, vígasztalás)

2023. ápr. 16. 11:23
 5/6 anonim ***** válasza:
24%

Az Öt szeretetnyelv a következő:

Elismerő szavak

Minőségi idő

Ajándékozás

Szívességek

Testi érintés

2023. ápr. 16. 11:44
 6/6 A kérdező kommentje:

4-es, köszi, ilyesfajta konkrétumokra gondoltam, amiket itt írsz:

"- keressük egymás társaságát, együtt töltjük az időt, ha lehet

- programokra és utazásokra hívjuk a másikat"

A többiben csak a sablonokat sorolod, pontosítás nélkül.

Tőled és mindenki mástól is szívesen fogadok efféle konkrétumokat továbbra is. Pl: volt egy ismerősöm, aki nagyon szépen, részletesen elmesélte, hogy a három gyereke mennyire más, és példákat is hozott, az egyik az volt, hogy az egyik kislánya minden nap rajzolt neki valamit és a táskájába dugta indulás előtt. Ez = ajándékozás.

Az a példa (4-es) nagyon tetszik, ezzel már beljebb vagyok, hogy "utazásokra és programokra stb." Ez szuper. Magamon is csak pár éve fedeztem fel döbbenten, milyen kevés emberrel lennék hajlandó közös utazásra, idegen földön egy szállodában megszállni, minden nap közösen kajálni, kulturális látnivalókat megcsodálni stb. Akikkel mégis közösen utaztam az elmúlt években, biztosan tudható a magam számára, hogy őket szeretem. És az ő érzéseik felől is bizonyíték, bár azt hiszem, a legtöbb ember nem elemez ennyire szét minden helyzetet, mint én.

2023. ápr. 16. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!