Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire általános, hogy egy...

Mennyire általános, hogy egy családban/párkapcsolatban a nő nem hagyja békén a férfit, mindig kitalál valami felújítandót, cserélendőt a lakásban?

Figyelt kérdés
Új függöny, új festés, új bútor stb., amit persze nem a nő szerez be/rak fel, csak mindig ugráltatja a férfit. Ez gyakori?
2023. ápr. 3. 13:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

"több ezer/tízezer évig teljesen jól működött a dinamika úgy, ahogy volt"

Írod ezt az interneten. :-D

2023. ápr. 3. 14:51
 12/24 Kroms ***** válasza:
0%

"miből gondolod, hogy egy sem panaszkodott?" - Mert ha nem tetszett volna nekik a felállás, nyilván nem mentek volna bele kapcsolatba, vagyis már régen megszűnt volna létezni az emberiség.

"Szülni meg KELLETT, mert nem volt választása, nem volt fogamzásgátló, a férj akár erőszakkal is közösülhetett az asszonnyal." - Nem "kellett", csak hasznos volt, mivel a gyerekek jelentették a szülők számára a jövőt, és ezt nagyon jól tudta minden nő is. Az erőszakolást meg hagyjuk, annak semmi köze a hagyományos párkapcsolatok működési elvéhez, és pont úgy megvetette az ilyesmit a társadalom, mint manapság. A nő meg egyébként pont ugyanúgy otthagyhatta a férjét, ha nem volt vele teljesen elégedett, csak akkor még jól tudta mind, hogy azzal sem feltétlenül fog jól járni, mert ketyeg az óra.

"Ha valakinek kuss a neve, annak épp az a lényege, hogy ne panaszkodjon! Ha nem kérdezi senki, meg arra nevelik, hogy neki ez a dolga, akkor nem panaszkodik." - Attól, hogy kuss a neve, még tiltakozhat a tettei által, pl. otthagyhatja a férjét, ha nagyon elégedetlen vele. Azt ne mondd, hogy erre nem volt példa, kedves "édesjóistenem"... A nevelésről meg annyit, hogy ma meg arra nevelik őket, hogy ha - feminista szempontból nézve - nem teljesen tökéletes egy férfi, akkor felé se nézzenek, ami meg is látszik a születési (és öngyilkossági) számokon ott, ahol dominál az ideológia.

"Hát a világ felett épp ott lebeg a harmadik világháború és a klímakatasztrófa réme (...)" - A felsoroltak közül egyik sem létező probléma egy átlagember életében (van, ami alapból sem), talán a tömeges migrációt kivéve, de annak egy átlag' nyugati nő még örül is, mert vágyik az "egzotikumra". Ami viszont tényleg nagyon sokaknak okoz szorongást, az az, hogy találnak-e maguknak megfelelő társat még azelőtt, hogy a biológiai órájuk megcsörren - ez pedig elsősorban a nőket érinti.

"Beszéd és meleg étel nélkül is elvoltunk kétszázezer évig, aztán hirtelen valaki felfedezte a tüzet és megváltoztatta ezt." - Erre nem létezik semmilyen bizonyíték, mivel nincs olyan módszer, amivel kb. 10 ezer évnél régebbre visszamenőleg kormeghatározást lehetne végezni, vagyis minden, ami annál régebbi korokról szól, csak mítosznak tekintendő. Nem véletlenül használtam a "több ezer/tízezer éves" távlatot, amivel még így is nagyon megengedő voltam. Ha viszont elfogadjuk mindet tényként, abból az következik, hogy szerinted a feminizmus térnyerése és az ezzel járó felbecsülhetetlen demográfiai és lelki pusztítás, illetve az emberi faj lassú, de biztos kihalása egyszerűen az emberiség "evolúciós fejlődésének" a legújabb, természetesen kialakuló lépcsőfoka lenne...

2023. ápr. 3. 15:46
 13/24 Kroms ***** válasza:
0%

Pontosan mi köze van az internet létezésének a nemek közötti párkapcsolati dinamikához?

2023. ápr. 3. 15:48
 14/24 anonim ***** válasza:
89%

"Mert ha nem tetszett volna nekik a felállás, nyilván nem mentek volna bele kapcsolatba, vagyis már régen megszűnt volna létezni az emberiség."

Az megvan, hogy nem szerelmi házasságkötések voltak régen, hanem azzal kellett házasodnod, akit kijelöltek neked? Egy nő nem dönthette el, hogy kihez megy hozzá, ahhoz kellett hozzámennie, akihez az apja hozzáadta. A romantikus regényekben és kosztümös filmekben mutatott szerelmeket felejtsd el.

2023. ápr. 3. 16:03
 15/24 Kroms ***** válasza:

"Az megvan, hogy nem szerelmi házasságkötések voltak régen, hanem azzal kellett házasodnod, akit kijelöltek neked?" - Erre kérhetnék egy forrást?

2023. ápr. 3. 23:51
 16/24 anonim ***** válasza:
76%

#15 Bár nem tőlem kérted a forrást, de tessék, link lent. Egyébként mi ezeket tanultuk is általános iskolában, töri órán és irodalmon is elég sok szó esett erről. Lehet, figyelned kellett volna.

"Míg az udvarlás fő szempontjainak a szexuális érettséget és a testi épséget tekintették, addig a házasságot mint a házasulandókhoz kapcsolódó személyek, rokoni csoportok, társadalmi rétegek, lokális egységek (falurészek), falvak érdekébe vágó aktust és alakító erőt, általában a házasságot kötő két személy akaratának háttérbe szorulásával kötötték meg. Jellemző erre az elsősorban az északi területeken ismert, de a valóságot tükröző kis történet: a legény hazajön a tavasztól őszig tartó legeltetésből, anyja ezekkel a szavakkal fogadja: Megházasítottunk fiam! Kit vettem el, Édesanyám? – kérdi a legény. A férjhez adandó lánynak is igen csekély beleszólása volt jövendő férje személyének kiválasztásába. A lányok hozományának, örökölt részének növekedésével a 19. sz. utolsó harmadában nemcsak a család, a rokonság „rangja”, de a házasulandók családjának konkrét anyagi helyzete lett a leglényegesebb szempont a házasságkötésnél. „Föld földdel házasodik.” Az irányított házasság elleni akció volt a leánylopás, bár sok esetben ez is közösségi érdekeket takart."

[link]

2023. ápr. 4. 06:06
 17/24 anonim ***** válasza:
Kérdező, én nem veszem ugráltatásnak. Vannak jó ötletei, amihez adom a pénzem és a barkács tudásom, vagy hívok mestert. És van, ami nem tetszik ennyire. Mivel nem teszünk keresztbe egymásnak, nyilván megbeszéljük, és ilyenkor két választási lehetőségem van: vagy egyáltalán nem tetszik, és kérem, hogy ne csinálja. Vagy csak nem akarok részt venni benne, tehát ha ő megcsinálja, vagy megcsináltatja, akkor nem állok az útjába, de én nem csinálom, nem finanszírozom. Az meg, hogy külön kasszán vagyunk, csak egy dolog. Nyilván a nagyobb tételeket én, a férfi fizetem, és teljesen természetes, hogy a kocsiján a gumikat én cserélem például. De a kertben a kipusztult tuják helyett az új növényzetet a feleségem tervezte, és intézte, én finanszíroztam. Klassz lett. Van aki szereti a nyüzsit és a pezsit maga körül, van aki nem. Nem ugráltatás ez. Én szeretem a nyugalmat és a változatlanságot, a feleségem meg ennek éppen az ellentéte. Jól kiegészítjük egymást. A gyerek is figyel erre :-)
2023. ápr. 4. 10:37
 18/24 A kérdező kommentje:
Akkor jó, ha nálatok ilyen nincs. Sok otthonban ez általános lehet, én is láttam már, hogy a férj pihent volna, de a feleség mindig kitalált valamit, olyan nem volt, hogy minden rendben legyen, ha a csap meg a függöny is jó volt, akkor új asztalt akart, ha az is megvolt, akkor más tapéta stb..
2023. ápr. 4. 11:55
 19/24 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező 17#

Ezt úgy hívják,hogy "energiavámpír"

Az ilyen nőket értelmes férfi nem tiszteli,és amint lehet megszabadul tőlük.

2023. ápr. 4. 18:20
 20/24 anonim ***** válasza:
Vagyis Kérdező 18# ezt akartam írni.
2023. ápr. 4. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!