Gyerekként előfordult, hogy alkoholt fogyasztottál minimális mennyiségben?
Van egy gyerekkori emlékem. A szomszédaink gyerekei összeöntik a pálinkás pohár alján maradt cseppeket és megisszák. A felnőttek pedig önfeledten nevetgélnek, hogy ez milyen vicces.
Mi gyerekként úgy ettük a konyakmeggyes bonbont meg a dianás cukrot, mint a kinder csokit. Mert ami édesség, az miért ne lenne gyereknek való.
Ismerősöm gyerekorvosa egyenenesen azt javasolta az anyukának, hogy itasson a gyerekkel sört az évágytalansága ellen.
De a sör habját rendszeresen leivó gyerekek sem számítottak ritkaságnak?
Mennyire volt ez általános? Vagy csak pont a ritka kivétellel találkoztam?
Nálunk családi események alkalmával sokszor előkerül pezsgő, likőr stb., amiket kiskoromban saját kíváncsiságom végett megkóstoltattak velem és további családtagjaimmal.
Persze akkor még fintorogtam rájuk, hogy fúj hogy lehet alkoholt inni.
Szóval szerintem ez teljesen normális.
Persze, megkóstoltam, megállapítottam, hogy ez borzasztó és ennyi :D
Amúgy elég érdekes ízlése van annak, akinek ízlik az alkohol fertőtlenítő íze. Én ha piálok, akkor nem az íze miatt, hanem a hatása miatt. Egyébként nyilván van pia, ami jobban "ízlik" és valami egyáltalán nem.
Egyszer volt valami ünneplés, ahol átkattant az agyamban valami kapcsoló, hogy a felnőttek nem azért érzik magukat jól a dögünalmas vacsorán, mert felnőttek, hanem mert folyamatosan színes italokat isznak. Aki nem ivott, az csendes volt és láthatóan feszengett, aki nagyon sokat ivott, az meg nagyon jól érezte magát.
Kértem én is, nyilván nem kaptam, szóval amíg lekísérték a vendégeket, addig végigittam ami a poharakban maradt. Az íze számomra semmi extra nem volt, viszont nagyon elálmosodtam, és ennyi történt, hát, mondom akkor mégse találtam meg a varázsitalt.
Ezen kívül egyszer kaptam 18 alatt alkoholt, iszonyatosan féltünk a nyelvvizsgától 14 évesen a barátnőmmel, és az anyukája vodkás limonádét itatott velünk. Végül is átmentünk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!