Előfordult már veletek olyan, hogy adtatok pénzt egy másik embernek, (mondjuk barátotoknak) és azóta se adta vissza?
Velem sajnos pont tegnap volt ilyen.
Osztálytársam cigire költötte azt a pénzt, amit az anyja adott neki kajára, aztán odajött hozzám, és kért 600 Ft-ot. Adtam neki, de csak azzal a feltétellel, hogy vissza is adja. Hát ma úgy kellett neki 2x könyörögnöm, hogy mikor tudja visszaadni, és egyik szünetben a másik lány osztálytársam (akivel nagyon jóban van a csaj akinek adtam pénzt) szépen jött lebaszni, hogy nekem minek kell pénz jegyre, mert ő mem tudta eddig, hogy néha vonattal járok haza a suliból, nem mindig busszal, és ő azt hitte, buszjegyre kell, de kezdjük ott hogy semmi köze nem volt az egészhez. 🥲
Tegnap is ő okoskodott ott felettem, hogy mi az, hogy megnézem van-e 600 Ft nálam, amikor biztos tudtam hogy kapásból van, csak nem akartam adni meg ilyenek.
Szerencsére a csaj nagy nehezen megadta ma.
Sajnos igen..
Pénzt nem igazán szabad kölcsön adni, csak akkor, ha nem fáj, ha nem adják vissza.
Én ezért nem adok kölcsön senkinek semennyit.
Engem a saját testvérem vágott át ilyennel. Adtam neki kölcsön 100 ezer Ft-ot ami akkoriban majdnem másfél havi fizetésnek felelt meg, tehát nem kis pénz volt az. Én akkor házra gyűjtöttem, annyit mondott hogy 2 hónapon belül visszaadja 3 részletben. Persze amikor eljött volna az első részlet fizetés amit megígért, akkor mondta nekem hogy 3 napot csúszik vele és utána adja meg, mondtam oké. Aztán 1 hónap után amikor még semmit sem adott akkor mondta hogy várjak pár apot, akkor kapja meg a pénzt amit maszekban dolgozott és akkor egy összegben vissza adja az egészet. Mondtam oké rendben. Aztán amikor már letelt a 2 hónap még mindig semmi nem volt, csak halogatta hogy majd, meg átverték, meg izé, de megígérte hogy odaadja. Aztán mondta még egyik karácsony előtt 2 héttel hogy fognak kapni karácsonyi pénzt ami picivel több mint amit klcsön adtam és azt egy az egybe nekem adja és azta pluszt fogadjam el amolyan kamatnak. Aztán jött a akrácsony a pénzről egy árva szót sem szólt, de nem akartam a családi békét felborítani így nem szóltam, aztán januárba szó nélkül kiment külfödlre dolgozni, szüleinknek is csak üzent hogy ez van. Azóta a tesóm már a föld másik felében él a családjával, nem is tartja velünk a kapcsolatot, tojik a fejünkre, szüleinket is megbántotta ezzel, engem is, és nem a pénz miatt. De az a pénz nekem eléggé fájt mert nem kis pénz volt akkor.
#6, jezusom, az nem semmi..
Legközelebb én sem adok senkinek, esetleg csak annak, akiben ténylegesen meg tudok bízni. Ha nagyon muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!