Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki introvertált emberfóbiás...

Aki introvertált emberfóbiás miért megy el olyan helyre dolgozni ahol emberekkel kell foglalkozni?

Figyelt kérdés

Nem egy ügyfélszolgálaton, boltban találkoztam ilyen dolgozókkal látszott rajtuk hánynak az egésztől meg az emberektől.

Miért kinozzák magukat ezzel?

2023. márc. 22. 14:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%

Én introvertált vagyok, és kicsit aszociális is, tehát nem antiszociális, csak úgy egyszerűen nem nagyon tudok a társasággal mit kezdeni, beilleszkedni közösségekbe.

Volt, hogy elmentem valami fesztiválra, egy kínszenvedés volt a számomra, de éppen azért mentem, hogy feszegessem a határaimat. Mondjuk, megfeküdte a gyomrom. Előző alkalommal ugyanazon a fesztiválon azért voltak jobb élményeim is, most csupa negatív, öngyi gondolatok. Egyáltalán nem tervezem, hogy újra menjek.

2023. márc. 22. 15:35
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert nagyon kevés olyan munka van, amit lehet egyedül/max. 2-3 kolléga mellett ÉS ügyfelekkel való direkt kapcsolat nélkül csinálni, és ennek a kevésnek is a jó része olyan, amihez ritkább, különlegesebb képességek kellenek, pl. egy kutatónak, vagy egy több nyelvet anyanyelvi szinten megtanulni képes fordítónak, amikhez csak kevés embernek van tehetsége. Talán ezért...
2023. márc. 22. 15:53
 13/19 anonim ***** válasza:
81%

Kényszerből. Ma nem igazán van nagy lehetőség választgatni, hol szeretne az ember dolgozgatni, hisz munkaalapú társadalmat akrt e nép magának.

Osztan meg is lett.

2023. márc. 22. 20:02
 14/19 A kérdező kommentje:
utolsó a politikát ne keverd be lécci ide
2023. márc. 22. 20:05
 15/19 anonim ***** válasza:
Igaz, nem a nép akarta, hanem a Fidesz nosztalgiázta vissza az MSZMP-t. ;)
2023. márc. 22. 20:26
 16/19 anonim ***** válasza:
79%

Szükségből is előfordul ilyen, de olyan is előfordul, hogy az ügyfélkör alakítja ilyenné az alapból emberszerető állapotában munkakörre jelentkező embert.

Emberekkel dolgozni nem egyszerű, - a valóság az, hogy a napi szinten tömegesen előforduló személyre szabott hülyeségeknek fizikai képtelenség megfelelni, azt meg aztán tényleg adottság feldolgozni, ahogyan a céljuk nem teljesülése után viszonyulnak az ügyfelek azokhoz, akiknek feladatuk a személyes nyomoruk kezelése. Ebbe nem nehéz belefásulni, belefáradni - és megváltozni ettől.

2023. márc. 23. 11:07
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Mások is írták már előttem, kényszerből. Amikor elkezdtem munkát keresni, én is csak a nekem szimpatikus munkákra jelentkeztem, mert gondoltam, ha már dolgozni kell és ennyit tanultam, akkor olyan munkát csináljak, ami többé-kevésbé szimpatikus. Aztán sehonnan sem kerestek. Én is introvertált vagyok, nem szeretek emberekkel beszélgetni, ennek ellenére jelentkeztem ügyfélszolgálatos és eladói munkára is, ha éppen megfeleltem az elvárásoknak. Szerencsére közben találtam mást, de ha felvesznek, akkor simán elvállaltam volna.

Amúgy az is lehet, hogy valaki amúgy nem introvertált, csak már elege van a sok hülyéből. Anyukám végzettsége szerint bolti eladó, már nem dolgozik abban, de sok évig csinálta. Ő egyébként egy extrovertált, nyitott ember, aki bárkivel el tud csevegni bármiről, de azért ő sem mosolygott mindig, amikor a sok hülye vele kiabált, mert drágább lett a kenyér.

2023. márc. 24. 13:38
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a pénz miatt. Én pl több helyen is dolgoztam már, de vagy a kollégák, vagy a főnök, vagy a "vendégek, vásárlók" voltak idióták, amitől kiégsz. Anno olyan kedvvel és mosollyal mentem mindennap, próbáltam segíteni, de mikor feszt csak lenéznek, leköpdösnek, semmibe néznek és csicskáztatnak, nem köszönnek stb.az elveszi az ember kedvét. Ma már hányingerem lesz, ha csak ránézek a naptárra és látom, hogy holnap már menni kell...undorítónak az emberek és minden olyan szakmában kiégsz, ahol emberekkel kell foglalkozni. Megölnek a frusztrációjukkal, meg a tapintatlanságukkal. Nulla empátia bennük, nagyképű, flegma a többség. Az életkedvemet is elveszik. Hiába tanultam anno, ha ilyen sz@r helyen élek és nincs választási lehetőségem, csak annyi, hogy dolgozok, vagy sem. Sajnos a pénz az egyetlen ok, ami miatt mindennap bemegyek és újrakezdem ezt a sz@rt..
2023. ápr. 9. 17:11
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert relatíve jól fizet és valamiből állnom kell a fenntartási költségeimet.

Vagy te úgy gondoltad hogy Introvertáltként nem kerül pénzbe se egy kenyér , se egy villany / gáz se az utazás ?

Vagy neked minden ingyen van és / házhoz is jön ?

2023. ápr. 19. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!