Mit jelent, ha kékből zöldre vált a szeme színe?
Figyelt kérdés
Van egy fiú, aki tetszik, és alapból kék a szeme, de tegnap egész nap együtt voltunk és a szemei sötétkékes, zöldes árnyalatra váltottak. Ez milyen hangulat esetén fordul elő?2023. márc. 17. 17:29
11/20 anonim válasza:
Hamarosan kikel belőle egy alien.
12/20 anonim válasza:
Nekem barna és zöld. Szerintem a különböző fények hatására változik. Nem színes fényekre gondolok, hanem erősség, színhőmérséklet, beesési szög, ilyesmik. De nekem is szokták mondani, sokan valami különleges dologra gondolnak.
13/20 anonim válasza:
Sokaknak változik a színe; hangulattól, egészségi állapottól függően.
14/20 anonim válasza:
A fény, az hogy mit visel, piros a szeme stb az simán változtathat az árnyalaton, ha amúgy is több színből áll a szeme (pl. házel, vagy pl kék gyűrű, zöld belső, vagy a kékben barna foltok stb stb..) egyszerű színtan. Itt most mindenki úgy csinál mintha soha nem láttak volna olyan szemet ahol több szín is szerepelt egyszerre, pedig egészen gyakori. Innentől meg tényleg színtan. Ha alapvetően kék és zöld színű foltok egyvelege a szeme, de mondjuk fáradt volt, sírt, emiatt piros volt a szem fehérje, a piros szín a zöldet jobban kihozta mert színkomplementerek.
15/20 anonim válasza:
Házel az agyad, használj jobb fordító programot.
A többi oké.
16/20 anonim válasza:
Problem? Nem fordító, de elnézést, ha nem tökéletes a fogalmazásom.
17/20 anonim válasza:
16: neked gond az igénytelenség, hogy aki olvas azoknak 90%-a nem érti, mi ez.
18/20 anonim válasza:
Rendben, majd jobban figyelek legközelebb. Örülök, hogy te értetted, akkor ezek szerint a 10%-ba tartozol.
19/20 anonim válasza:
Írhatsz világosbarnát vagy mogyorobarnát. A zöld szem is valójában az ilyen világosabb verziója.
Életkorral is változhat,nekem sötétebb volt gyerekkoromban.
Szürke/kék/zöld változót személyesen láttam, 3-4 embernél életemben, tehát nem olyan extrém ritka. De, ha valaki nem látott ilyent, akkor annak nem is létezik ez. Akinek ilyen szeme volt, az mind azt mondta a pillanatnyi mélyebb érzelmektől függ a szín.
20/20 anonim válasza:
Tényleg létezik ez a jelenség, hiába tagadják itt sokan. Persze nem olyan extrém mértékű változást kell elképzelni, csak egy árnyalatnyit. Ez hangulattól, egészségügyi állapottól is függ. Van rá racionális magyarázat is: megváltozik a szem vérellátottsága (pl kicsit összeszűkülnek az erek, így egy nagyon kicsit kevesebb vért kap a szem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!