Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak engem idegesítenek az...

Csak engem idegesítenek az ilyen emberek? Többi lent

Figyelt kérdés

Akik állandóan rászólnak az emberekre: "Jaj, miért kell a másikról rosszat mondani?"

Én nem szeretek embereket kibeszélni a hátuk mögött és nem szeretem az ilyen embereket sem, azonban ha valaki hülyén viselkedik, azt el szoktam mondani a baráti közegben, ahogy a többiek is megosztják a saját tapasztalataikat.

Oda szoktam figyelni, hogy ne mondjak olyat, ami nem igaz és bizalmas dolgokat sem adok tovább, de ezen túl nem értem miért volna erkölcsileg elítélendő, ha valakiről rosszat mondok, ha az illető rászolgált.

Sőt, van olyan az ismeretségi körünkben is, aki olynkor is rám és haveromra is szól, amikor egymással csipkelődünk. Ilyenkor megszólal az illetőből a tündérkeresztanyu és elrontja mind a kettőnk hangulatát.

2023. márc. 17. 12:05
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Én is bírom az ilyen szentfazékokat. Nem vagyok jó ember, sosem tartottam magam annak, úgyhogy senki ne fessen rólam makulátlan képet azzal, hogy csak dícsér. Most hogy hirtelen példát mondjak, kifejezetten falánk tudok lenni. De ezt tudom is magamról, és bármikor bárkinek megerősítem ugyanúgy, ahogy bármelyik pozitív tulajdonságomat is. Ugyanez a "halottról vagy rosszat, vagy semmit". Ha nem akarom, hogy halálom után egy utolsó p*csnek tartsanak, akkor úgy kell viselkednem, punktum. Nem azokat szidni, akik csak az igazat mondják rólam. #2 ugyanezeket a kérdéseket akkor is fel lehetne tenni, ha az illető dícsérve van. Azt miért érdemli meg? Annak mi értelme van? Ugyanannyi mint a savazásnak, mivel mint mondtam, az emberek személyisége a jó és rossz keveréke, igenis tessék emelt fővel vállalni mindkettőt.
2023. márc. 17. 13:21
 12/30 anonim ***** válasza:
*halottról vagy jót, vagy semmit
2023. márc. 17. 13:22
 13/30 anonim ***** válasza:
Te nem kicsit úgy fogalmazol, mint akinek istenkomplexusa van. És ez nem túl jó.
2023. márc. 17. 14:30
 14/30 anonim ***** válasza:
0%
Engem is idegesítenek. Mindenki kibeszél mindenkit, ez teljesen természetes.
2023. márc. 17. 20:26
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én természetellenes vagyok, mert én nem beszélek ki senkit, de legalább nem vagyok gyáva, gerinctelen féreg. 😎

2023. márc. 19. 22:33
 16/30 A kérdező kommentje:

"Én nem szeretek embereket kibeszélni a hátuk mögött és nem szeretem az ilyen embereket sem, azonban ha valaki hülyén viselkedik, azt el szoktam mondani a baráti közegben"

Egyik szabad üti a másikat, egy mondaton belül. Aki nem beszél ki másokat, az megtartja magának és valóban nem beszéli ki, ehhez képest, te mégis megteszed. De, mi lenne akkor, ha az illető szemébe mondanád? Ja, ahhoz már az kéne, hogy tököd legyen, ami persze nincs és ami nincs, az nincs. 😅😅

Az, hogy nem beszélem ki a másikat, arra gondoltam, hogy nem pletykálok róla, nem keverem a sz.rt, nem adok tovább bizalmas infókat stb.

Miért nem mondom az illető szemébe? Miért mondanám? A legtöbb emberen nem fog a kritika, sok emberrel nem vagyok olyan viszonyban, hogy csak úgy a fejére olvassak bármit és lehet, hogy az illetőt nem is ismerem személyesen, csak a megvetendő megnyilvánulásait kritizálom.

2023. márc. 24. 16:11
 17/30 A kérdező kommentje:

"Kérdező, fogalmazzunk úgy akkor, hogy neked is tetsszen: nem szegényes világkép, hanem más világkép.

2-4-esnek szerintem van igaza abban, hogy nem illik savazni az ilyen embereket mások előtt. Ahelyett, hogy magadat áltatnád, hogy te mennyire tudsz viselkedni, ő mennyire nem, mondd el neki szemtől szemben vagy privátban, hogy mi a probléma, és ne mások előtt vesd fel úgy, hogy ez de egy szemét nyomi alak.

Mások ócsárolása tudtuk nélkül elítélendő dolog. Elő lehet úgy is adni, hogy ez egy mocskos szemét s3ggf3j, meg úgy is, hogy neked nagyon nem jön be a viselkedése, és a kettő között van hangnembeli különbség.

Te például pont olyasfajta embernek tűnsz, aki megharagszik és konfrontálódik, ha meghallja, hogy a háta mögött beszélnek, ha meg most hirtelen nem érdekel, hogy kibeszélnének, akkor gondold magad bele ebbe a helyzetbe, ami neked teljesen természetes (pl. ez a kérdés), más amiatt egy büdös bunkónak gondolhat."

Miért nem inkább azt vesszük figyelembe, hogy az illető mit csinál? Arra is kellene gondolni, hogy nem a semmiért mondjuk azt, amit.

Nyilván ha az illető egy apróbb bakit vét, nem mondom azt hogy a k.rva anyját. Ha pedig azt mondom, ahhoz nem csak egy kis hibát kellett ejtenie.

Az a hülye, aki hülyén viselkedik. Nem pedig az, aki ezt szóvá meri tenni.

2023. márc. 24. 16:19
 18/30 A kérdező kommentje:

"#14

Akkor én természetellenes vagyok, mert én nem beszélek ki senkit, de legalább nem vagyok gyáva, gerinctelen féreg. 😎"

Így van, egy gyáva, gerinctelen féreg, aki a szemét emberről elmondja, hogy szemét.

Amúgy meg a legtöbb ember szereti hangoztatni magáról, hogy senkit nem beszél ki. Ez kb. 2 percig tart, amíg az illető nem hall valami pletykát, amit továbbadhat. Tudom jól, hogy az ilyen szavaknak mennyire lehet hinni: semennyire.

Feltételezem a kedves kommentelő még soha nem mondott senkiről semmi rosszat.

2023. márc. 24. 16:22
 19/30 A kérdező kommentje:

"Te nem kicsit úgy fogalmazol, mint akinek istenkomplexusa van. És ez nem túl jó."

Miért is tűnik annyira úgy?

2023. márc. 24. 16:22
 20/30 anonim ***** válasza:

Hiába magyarázkodsz, kérdező. Ettől függetlenül nem változik a tény, hogy egy gyáva ember vagy, ráadásul képmutató vagy, kifogásokat keresel.

"Amúgy meg a legtöbb ember szereti hangoztatni magáról, hogy senkit nem beszél ki. Ez kb. 2 percig tart, amíg az illető nem hall valami pletykát, amit továbbadhat. Tudom jól, hogy az ilyen szavaknak mennyire lehet hinni: semennyire."

Hadd tudjam már én jobban, hogy milyen ember vagyok, ne akarj már általánosítani, ne akarj már a gyáva szar fajtádhoz hasonlítani engem és az én fajtámat, hülyegyerek, megnézném azt is, hogy mennyire vagy ütőképes, kb semennyire.

2023. márc. 24. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!