Sok eladó miért ilyen savanyú, depis, antiszociális, miért vesznek fel a cégek ilyen embereket eladónak?
Mert pl. a multiknál a HR-es nem állt a helyzet magaslatán mikor interjúztatott.
Egyébként én ezt inkább a nemzeti dohánybolt eladóin vettem észre. Munkaundor, antiszociális, depressziós, néhány épp csak meg nem kérdezi minek mentem pont oda be. De természetesen mikor fiúkákkal/pasikákkal kell kávézni mef cigizni, akkor nagyon lelkesen vigyorognak az üzlet előtt, de a kiszolgálás olyankor néha "szünetel".
Tudod ez több szempontból is érdekes téma.
2 évig dolgoztam a kereskedelemben eladóként. A 2 év alatt megjártam három nagyobb multicéget, így beleláttam ebbe az egészbe.
A fizetés egy hatalmas nagy hulladék. Talán az Aldi+Lidl az ami a legjobban fizet, de azért a fizetésért kidolgoztatják a beled és mehetsz hétvégén is, meg ünnepnapokon is.
A munkavégzés szintén hulladék. Vagy a kasszában ülsz, vagy olyan egyértelmű kerdésekre válaszolsz (amit mosolyogva kell megtenned még 10 óra lehúzása után is), hogy hol található az a cipő ami a vásárló orra előtt van. Nem egyszer volt olyan, hogy 2-3 ember munkáját végeztem egyedül, ebből az egyik az üzletvezető helyettes volt. Ha teljes munkaidőbe vesznek fel akkor a legtöbb helyen ez 12 órázást jelent. 12 órát talpalni 1 óra szünettel minden csak nem jó.
A legrosszabb az egészben maga a vásárló. Lekezelőek, bunkók, frusztráltak. Ezek a tulajdonságok a vásárlók nagy részére igazak. Volt 3-4 visszatérő aki azért jött be az üzletbe, hogy az ott dolgozókon élje ki magát. Vannak persze iszonyat rendesek is, de ők vannak kevesebben.
Ezekhez még hozzájön a főnökség irreális elvárása a forgalommal és a kunkavégzéssel kapcsolatban, az ostoba kollégák és az, hogy szabi alatt is képesek hívogatni, hogy nem találják a céges telefont és nem e én tettem el véletlen...
Te ilyen körülmények mellett szívesen dolgoznál a kereskedelemben?
Egy idő után sokan-, és nemcsak az eladó fáradnak bele a zemberek/vásárlók/ügyfelek ordenáré stílusaikba, ezért ének ki. Sokszor jó embert vesznek fel a cégek, de egyszerűen a társadalom ledarál mindenkit.
Ez a mai magyar társadalom egyik rákenéje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!