Szerintetek nincs túllihegve ez a focis eset, hogy a kapus kivédte mind a két próbálkozását a szülinapos kisfiúnak?
Szinte felrobbant az internet, és mindenki szó szerint a kapus és az edző fejét követeli, nem egy szurkolótól láttam, hogy meg is fenyegették például a kapust, hogy lemennek, és szétverik.
Az én olvasatomban ez nagyon nagyon túl van lihegve, mivel a kisfiú MTK szurkoló, tehát alapból a Diósgyőr tett szivességet a lehetőség biztosításával.
Kivédte mind a két rúgást hát bumm, nagy dolog, így is tök jó élmény lehetett, hogy lehetőséget kapott, főleg, hogy nem lett volna kötelező az ellenfél csapatának ezt biztosítani.
Erre azzal van tele a Facebook, hogy a kapust megkéne lincselni, hogy milyen egy rossz ember, hogy mennyire elrontotta a gyerek szülinapját, hogy reméli majd az Ő gyerekét is terrorizálni fogják az iskolában.
Csak én nem tudom ezt mire vélni?
Ezért a kezdőrúgásért fizetni szoktak, nyilván a kisfiú szülei is fizettek, hogy az ovis ezt szülinapjára megkapja. Szóval a DVTK nem tett szívességet.
(Én spec ingyen is tennék szívességet egy óvodásnak, pláne hogy semmibe nem kerül, de ez nem ide tartozik.)
A kapus ettől függetlenül egy paraszt. Remélem büszke magára, hogy az óvodás lövéseit hárítani tudta. Volt kitől tanuljon, hasonló paraszt a vezetőedzője is.
Szerintem igazán hagyni lehetett volna, hogy berúgja a gólját. Egy focirajongó gyerekről van szó, nyilván könnyen kivédhetőket fog rúgni, nem is ez a lényeg, hanem maga a gesztus.
Semmi nem lett volna abban, ha hagyja bemenni a gólokat, de láthatóan az sértette volna az egóját, vagy nem is tudom, miért nem hagyta.
Egy óvodás gyerek nem képes kapura rúgni. Miért hitessük el bárkivel hogy olyan dolgot véghez tud vinni amire nyilvánvalóan képtelen? Még szimbolizmusban sem normális, hogy pénzért neked a szabályokat sem tartják be és olyan dolgot tesznek lehetővé amire nincs lehetőséged vagy jogosultságod. Ez a korrupció mintapéldája lenne, hogy 100 ezerért a kapus majd nem védekezik neked, mert te megvetted őt. Ha a lehetőség díja 100k, akkor lehetőséged van kapura rúgni és szevasz.
Ez olyan beteg világ, mint hogy egy verseny összes résztvevőjét díjazzák és nem csak a nyertest, nehogy a hópehely gyerekek lelke sérülést szenvedjen. Az utolsó nyomorék szefósnak is ott lóg az érem a nyakában akit ketten támogattak be a célvonalon, és azt hiszi hogy ő ezt megcsinálta és teljesítményt ért el. És ilyen szellemben nevelkedik fel, és torzítja a személyiségét.
Óvodás gyerekek már igazolt játékosok
De, képesek kapura rúgni
Van egy olyan focis mondás, hogy egy csapat azzal tiszteli meg leginkább az ellenfelét, ha annyi gólt lő neki, amennyit csak tud. Ha már elkezd szórakozni, fölényeskedni, azzal lényegében megalázza az ellenfelet, mert nyilván nem veszi komolyan.
Ebben a mostani esetben is hasonló volt szerintem a kapus hozzáállása. Ő ugyanis sportember és neki az a feladata, hogy a legjobb tudása szerint cselekedjen (azaz védje ki a gyerek tizenegyesét). Azért védte ki, mert nem akarta azzal elszomorítani, hogy szándékosan beengedi a lövést. Amikor 10-12 éves koromban apámmal szkandereztem, én lettem volna a legjobban megsértődve, ha nem vesz komolyan és hagyja magát legyőzni...
Hát lehet, hogy nem leszek népszerű... Szóval a kapusnak az a kb egyetlen, egyben legfontosabb feladata, hogy kivédje a lövéseket. Az, hogy egy óvodás rúg kapura (haggyá má...) egy profi felnőtt kapusnak (tudom-tudom, ez volt az ajándék a gyereknek, élmény, blablabla), nem lett volna elég élmény maga a kapura rúgás? És a kapus mondjuk látványosan vetődve kivédte volna?
Az nem lett volna elég nagy élmény?
El kellett volna, hogy mindenki játssza, hogy hú Pistike milyen ügyi és gólt tud rúgni egy felnőtt profi kapusnak?
Olvastam fentebb, hogy van ilyen, hogy valaki rúgja a kezdőrúgást. Azzal egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!