Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért mondják, hogy ha egy...

Miért mondják, hogy ha egy férfi kedves az a minimum?

Figyelt kérdés

Divatos lett mostanában a feministák körében a kedves, jószívű férfiakat elhordani mindennek, mert szerintük csak azért kedvesek, hogy lefeküdhessenek a nővel. Igaz, hogy rengeteg nőverő, nőgyűlölő, manipulatív férfi van a környezetünkben, de úgy látszik még őket se nézik le annyira, mint egy kedves férfit a minimum kedvességével. Engem eléggé idegesít ez a dolog, mert én mindenkihez kedves vagyok, nem csak a nőkhöz, hanem a férfiakhoz, gyerekekhez, idősekhez stb. De a feminista logikán alapulva azért, mert le akarok feküdni velük... hát nem éppen. Titeket nem idegesít egy olyan világ, ahol gazembernek lenni erény, kedvesnek lenni pedig a "minimum"?

(Néhány napja feltettem ezt a kérdést egyszer, de törlésre került. Használtam pár trágár kifejezést benne, igaz, hogy "cenzúráztam", de nem volt elég. Sajnáltam, mert nagyon jó válaszok érkeztek!)

2023. márc. 14. 09:33
 1/9 anonim ***** válasza:
25%

Jó, kihánytad magadból mindent tévképzeted a feministákról, meg hogy miért utálod őket...

Szóval röviden: ez arra válasz, amikor xy azzal jön, hogy ő "kedves, mégsem talál barátnőt", esetleg hozzáteszi, hogy "bezzeg a bunkó pasiknak összejön egy csaj". Ezzel ugye az a gond, hogy 1. igenis nem lehet elvárni, hogy piedesztára emeljünk csak azért, mert kedves vagy. Igenis ezt el lehetne várni. 2. ez önmagában nem elég, hogy egy nő számára vonzó legyen az illető.

Ne keverjük ide, hogy az - állítólag - bunkó, nem kedves férfiaknak is lehet párkapcsolatuk: nem azért van, mert bunkók, hanem annak ellenére.

És a tapasztalatom, hogy van igazság ebben: ismerek én is olyan férfit, akinek az anyja áradozik, hogy milyen kedves, mégsincs barátnője. Ja, csak ez a kedvesség valahogy mindig randikra összpontosul, akkor tenyerén hordozza a lányokat, míg pl. ha az anyja kéri, egy szöveg nem ver be a falba. És szerintem ezt a nők megérzik.

És nem, gazembernek lenni, rohadtul nem erény.

2023. márc. 14. 10:02
 2/9 anonim ***** válasza:
64%

Rosszul látod, vagy nem megfelelő emberekkel veszed körül magad, vagy nem megfelelő nőknél próbálkozol.

Az én párom kedves, figyelmes, tisztelettudó stb. Nem erőszakos, nem gyűlölködő, nem agresszív stb.

A kedvesség igenis a minimum. Ha valaki bunkó, eleve kizárt, hogy foglalkozzak vele, de ha valaki kedves, az nem elég ahhoz, hogy érdekeljen, ezer más tényező is van. Pl vonzalom, humor, intelligencia, szociális készségek, lazaság, kalandvágy ÉS komolyanvehetőség, határozottság, optimizmus.

Viszont. Rengeteg önjelölt "jófiú" van, akik általában rettenetesen negatív hozzáállásúak. Többnyire barátkoznak, de semmi romantikus vagy szexuális utalást nem tesznek, randira nem hívnak. A körülöttünk lévő más srácokat fúrják, rengeteget hisztiznek a saját szerencsétlenségükről, egyre inkább megfolytanak, mert a (lány)barátokra is féltékenyek. Aztán hirtelen szerelmet vallanak, de addigra már úgy érzi az ember, hogy lehetetlen behozni az érzelmi hátrányt, hiszen addig ennek semmi jele nem volt (többnyire egy közeli barátnőnkbe szerelmesek nagyon), csak észbekapnak, hogy én is nő vagyok, és végülis egész jó barát, miért ne. Aztán, mikor udvariasan visszautasítom, hogy "nagyon sajnálom, de engem ez teljesen váratlanul ért, én nem így gondolok rád", akkor vége is a jófiúságnak és ezerrel szidni kezdenek mindent és mindenkit, akit szeretek vagy valaha szerettem (család, legjobb barátok, hobbik, kiszemeltek), és elhord minden utolsó szemét k.rvának, hogy én nem jövök össze vele és kívánják, hogy kerüljek egy mérgező kapcsolatba. Kedves illetve jó ember nem tesz ilyet. Értem, hogy fáj, de mit kellett volna tennem? Jöjjek össze valakivel, akibe nem vagyok szerelmes, aki rettentő negatív, akaratos, hisztis, elmarja a barátaimat és átkoz, nem tud kommunikálni vaaagy legyek boldog egyedül, amíg nem találok valakit, aki alkalmas arra, hogy akár az egész életemet mellette akarjam leélni? Az utóbbit választottam és soha egyetlen percre sem bántam meg.

Igen, megválogatom azt is, hogy kivel megyek randira. De cserébe elsőre olyan partnerem lett, akivel ma is együtt vagyok, akivel boldogok vagyunk egy egészséges kapcsolatban.

Ehhez mindenkinek joga van. Mindenki úgy választ, ahogy szeretne. És a rossz kapcsolat rosszabb, mint a szingliség.

2023. márc. 14. 10:02
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

"csak azért kedvesek, hogy lefeküdhessenek a nővel"

Nem hiszek semmi olyat a férfiakról, amit ők maguk ne erősítettek volna meg.

Nekem több férfi is mondta, hogy ne legyek kedves a férfiakkal, mert közeledésnek veszik. A mosolyt is. Mikor visszakérdeztem, hogy nyilván ők sem akkor kedvesek egy nővel, ha többet akarnak, akkor azt mondták, dehogynem.

2023. márc. 14. 10:46
 4/9 anonim ***** válasza:
55%

Számomra a kedvesség és az udvariasság az emberi minimum (bár sajnos sokan többet látnak mögé, amit nem kéne), és mivel ez a minimum, ezért önmagában ezek a tulajdonságok még egy barátsághoz is édeskevesek.

Semmilyen emberi kapcsolatot nem lehet arra építeni, hogy a másik normálisan viselkedik veled, főleg nem egy kapcsolatot, ahol fontos a belső és külső vonzalom, a harmónia megléte, a jó kommunikáció, közös érdeklődések ténye, valamint a közös hosszútávú tervek, csakhogy néhány fontos dolgot említsek, amik már az emberi minimum felett állnak.

Nem értem, hogy ez számodra miért probléma.

2023. márc. 14. 10:53
 5/9 anonim ***** válasza:

"Mikor visszakérdeztem, hogy nyilván ők sem akkor kedvesek egy nővel, ha többet akarnak, akkor azt mondták, dehogynem."

. Ez nyilván nem reprezentatív vélemény, csak néhány bunkóval hozott össze a sors.

Ha így lenne, akkor minden stabil kapcsolatban élő férfi bunkó lenne másokkal, de mégsem így van.

2023. márc. 14. 10:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Te valami radikális feminista fórumot olvasgatsz ami alapján ide teszed ezeket az állításokat?

Ne aradikálisok alapján ítélj meg egy eszmét vagy csoportot, mert semmi értelme nem lesz az egésznek.

2023. márc. 14. 11:48
 7/9 anonim ***** válasza:

"Ha így lenne, akkor minden stabil kapcsolatban élő férfi bunkó lenne másokkal"

Nem másokkal, hanem nőkkel, és nem bunkó, hanem nem kedves.

2023. márc. 14. 13:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Te valamot félreértessz. A kedvesnek lenni a minimum,.az nem azt jelenti, hogy gazemberbek lenni erény, hanem azt, hogy alap elvárás a kedvesség, nem egy plussz pont. Azaz, senkit ne kelljen már megdíszérni azért, mert nem vagy tajparaszt.
2023. márc. 14. 16:07
 9/9 gungasam ***** válasza:
Igen, az a minimum.
2023. okt. 8. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!