Hogyan sikerült túljutni a GYászon? Miket tapasztaltál meg saját magadon vagy ismerősödön amikor elkezdődött a gyász? Éreztél,tapasztaltál valamilyen furcsa dolgot? Milyen negatív dolgokat tapasztaltál magaddal vagy mással szemben gyász közben?
En csak azt tudom, abban az egy evben tenyleg van valami. Utana se ihajcsuhaj, de mas dolgok is fontosak.
Es szinte mindenkinek olyan alma van a halottal, hogy ujra egyutt vannak, de a gyaszolo tudja, hogy ez nem oke, mintha a halott kimenot kapott volna egy kis latogatasra. Nem, nem kisertet. Es sokszor a halott nem tudja, hogy o meg van halva, minden a megszokott, de a gyaszolot nyomasztja, hogy ez nem lehetseges.
A gyász kezdete egyrészt egy hatalmas üresség érzés volt számomra, másrészt félelem. Kb., mint mikor egy filmben egyedül túlélsz egy katasztrófát, látod a sebekkel teli tested, a zilált külsőd, az haláltól megrémült fejed.
Mondjuk engem nagyon fiatalon ért a gyász. Nekem maga volt a rémület, és az üresség.
Még pánikrohamaim is voltak emiatt fiatal felnőttként. A pszichológus kicsit segített, de ez a szorongás mindig bennem marad szerintem kisebb-nagyobb mértékben, plusz a fájdalom bár átalakul, mégis egyre csak erősödik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!