Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan látod ezt?nagybátyám...

Hogyan látod ezt?nagybátyám jól látja?

Figyelt kérdés
apum testvére nagybátyámék hívők, megtért keresztények 13 éve. én 19 /F éves vagyok. beszélgettünk mikor náluk voltam. (évente 1x ha elmegyek) . beszélt nekem arról hogy életünkben a legfontosabb hogy megtérjünk. hogy megbánjuk bűneinket mert nem azért születünk hogy ki éljük a világ adta gyonyoroket, hanem hogy rá jöjjünk ez a világ a Sátán világa és itt semmi sem örök.. hanem térjünk meg hogy halálunk után a mennyben jussunk. mondta itt is lehetünk boldogok Isten vezetése alatt; házasság, család, jó munkahely, nyaralás, ez mind Istentől van... azonban javasolta nekem; ne bulizzak, mert a buli világi hely, és aki a világot szereti az Isten ellensegeve válik mivel megvan írva; ne szeressétek a világot mert ami a világban van a szem és a test kívánsága. és mondta hogy a szex is Istentől van de házasságra korlátozta. azon kívül bűn még akkor is ha barátnőmmel nem vagyok házas.... és mondta nagyon félt engem, és hogy álljak le hagyjam abba a bulit terjek meg mert ha meghalok nem akarja hogy az Örökkévaló pokolba szenvedesbe kerüljek mert bűnös vagyok én értem is meghalt Jézus, én értem is eletet adta az Úr Jézus. de ha továbbra is bulizgatok, házasság előtt szexelek az Úr ellen szegülök ami a pokolba vezető út.mert ő szerinte e világi életünk semmit se ér, mert elmúlik ez nem fontos a földi élet, az a fontos hogy oda át hova kerülünk örök menny vagy pokol mert ott örökké élünk majd és nem mindegy hol.... de én nem érzem magam bűnösnek úgy gondolom.ember vagyok hibázok. és úgy gondolom hogy bulizok természetes dolog fiatal vagyok..különben nem bantok senkit és nem artok másnak, kedves vagyok. nem vagyok ittas de drogos. nem teszek kart másnak élni meg kell én így gondolom és szerintem az "Isten" lássa hogy nem bántok mást. élni meg kell.
2023. márc. 7. 05:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
2023. márc. 7. 05:30
 2/14 anonim ***** válasza:
45%

Sokmindenki nem így gondolja.

Mit gondolsz, a világot aki teremtette, ő ítélne el azért mert "ez nem az a világ, nem lehet szeretni"?

2023. márc. 7. 05:31
 3/14 anonim ***** válasza:
66%
Mondd a nagybátyádnak hogy megtesz és muszlim leszel.
2023. márc. 7. 05:34
 4/14 anonim ***** válasza:
87%

Ismerek fanatikus hívő családot(ugyan ilyenek mint akit leírtál). A férj megcsalta a feleségét. Nem vicc!

A régi apácazárdák körül meg csomó csecsemőcsontot találtak, a papok sem voltak szentek, ahogy jó néhányuk most sem!

2023. márc. 7. 05:37
 5/14 anonim ***** válasza:
37%

Én alapszinten vagyok keresztény, nem teszek olyat ami a mai korban bűnnek számít!(a házasság előtti szex nem bűn!)

A magam módján hiszek istenben, de nem mondom senkinek a környezetemben és soha sem szoktam imádkozni meg ilyenek.

Még tisztán emlékszem amikor gyerekkoromban a hittanórán a pap fenyítette a rosszakat a hittan tanárnő meg telitorokból 10cm közelről kiabált a gyerekekkel!

Ja és csak 27 éves vagyok szóval nem olyan régen történt hogy rá lehessen fogni a régi időkre!

2023. márc. 7. 05:47
 6/14 anonim ***** válasza:
75%

Én úgy látom, hogy az ilyen emberek erénybe csomagolják a szorongásukat, mert nem tudják jó helyre csatornázni.

Félnek a haláltól, vagy pont az élettől, sok rossz történhetett velük, de nem bevallják és segítséget kérnek, hanem keresnek egy eszmét, ami általában nem tudatos, hanem a média nyomja (pl. zöld környezet, klíma, bolygó megmentése, csomagolásmentes élet, vegánság is ide tartozik) és ezt az eszmét elkezdik követni, becsomagolva erénybe, hogy ők aztán mostmár rájöttek hogy kell élni, ez a helyes út, neked is ezt kellene. És innentől lesz agresszív a dolog.

Mert alapjáraton aki tényleg hisz valamiben, a személyiségéhez tartozik, nem pedig egy felvett szerep, legyen az istenhívőség, vegánság, bármi, az nem akarja a torkodon cseppet sem lenyomni.

Ez a különbség. Nagyon szomorú sors.

2023. márc. 7. 06:32
 7/14 anonim ***** válasza:
82%
Azok a legdurvábbak akik végig bulizták itták drogozták szexelték hazudták az életüket és ahogy megszületik a gyerek vagy bármi miatt egy éles váltás, elkezdenek mások felett ítélkezni és játszani a szentet!
2023. márc. 7. 06:37
 8/14 anonim ***** válasza:
50%
Igen, az is egy szorongás. (8-nak)
2023. márc. 7. 06:42
 9/14 anonim ***** válasza:
83%
Megtértek, mi? Előtte meg kibulizták magukat. Menjenek a francba. Mondd, hogy nem vétesz a tízparancsolat ellen, a többi meg a te dolgod és hagyjon békén.
2023. márc. 7. 07:10
 10/14 anonim ***** válasza:
55%
Fideszes idióta. Nevetséges lenne ha, hogy valamilyen magasrendű lény az emberek felett itélkezne pitiáner okokból.
2023. márc. 7. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!