Hogyan látod ezt?nagybátyám jól látja?
Sokmindenki nem így gondolja.
Mit gondolsz, a világot aki teremtette, ő ítélne el azért mert "ez nem az a világ, nem lehet szeretni"?
Ismerek fanatikus hívő családot(ugyan ilyenek mint akit leírtál). A férj megcsalta a feleségét. Nem vicc!
A régi apácazárdák körül meg csomó csecsemőcsontot találtak, a papok sem voltak szentek, ahogy jó néhányuk most sem!
Én alapszinten vagyok keresztény, nem teszek olyat ami a mai korban bűnnek számít!(a házasság előtti szex nem bűn!)
A magam módján hiszek istenben, de nem mondom senkinek a környezetemben és soha sem szoktam imádkozni meg ilyenek.
Még tisztán emlékszem amikor gyerekkoromban a hittanórán a pap fenyítette a rosszakat a hittan tanárnő meg telitorokból 10cm közelről kiabált a gyerekekkel!
Ja és csak 27 éves vagyok szóval nem olyan régen történt hogy rá lehessen fogni a régi időkre!
Én úgy látom, hogy az ilyen emberek erénybe csomagolják a szorongásukat, mert nem tudják jó helyre csatornázni.
Félnek a haláltól, vagy pont az élettől, sok rossz történhetett velük, de nem bevallják és segítséget kérnek, hanem keresnek egy eszmét, ami általában nem tudatos, hanem a média nyomja (pl. zöld környezet, klíma, bolygó megmentése, csomagolásmentes élet, vegánság is ide tartozik) és ezt az eszmét elkezdik követni, becsomagolva erénybe, hogy ők aztán mostmár rájöttek hogy kell élni, ez a helyes út, neked is ezt kellene. És innentől lesz agresszív a dolog.
Mert alapjáraton aki tényleg hisz valamiben, a személyiségéhez tartozik, nem pedig egy felvett szerep, legyen az istenhívőség, vegánság, bármi, az nem akarja a torkodon cseppet sem lenyomni.
Ez a különbség. Nagyon szomorú sors.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!