Egyesek miért szeretik felfújni és bonyolítani a temetést minden szempontból? Szerinted miért kell elhívni azokat az embereket egy temetesre akikkel már évek óta nem tartotta a kapcsolatot az elhunyt és olyan embereket akit nem is szeretett?
Figyelt kérdés
Kinek jó ez a dolgok bonyolítása?2023. márc. 3. 06:05
11/16 anonim válasza:
Én itt olvastam régebben egy olyan attitűdöt, hogy a temetés az az élőknek van, hogy el tudjanak búcsúzni a halottól, ezért bárkit oda kellene engedni (volt itt egy kérdés, ahol pár barát a barátjuk temetésén elzavarta a pasas exbarátnőjét, aki megcsalta, vagy vele csalt vkit és nagyon elbánt vele... ott nem is egy válaszoló mondta, hogy joga van leróni a csajnak a "tiszteletét" stb.). Én ezzel nem értek egyet. Csak olyat hívnék a temetésre, akivel az illető nem volt rossz viszonyban, meg az ő partnereiket, mert nekem a temetés a halottról szól, még ha már nem is él, figyelembe venném, hogy kit nem akarna ott látni szívesen.
12/16 A kérdező kommentje:
7. Az elhunyt mondta még régebben, nem magamtól találtam ki azt hogy rossz volt a viszony köztük.
2023. márc. 3. 13:29
13/16 anonim válasza:
Én pontosan ezért nem akarok temetést, meg semmilyen szertartást, égessenek el, aztán csináljanak utána a hamvaimmal amit akarnak. Egész életemben egy színjátékot kell(ett) csinálnom, mert itt csak folyamatos jópofizás és örök lazaság + jókedv megy, minden másért úgy kib*sznak bárhonnan, még a munkahelyedről is, mint macskát sz*rni. Legalább halálom után hagyjanak békén a melodrámájukkal, nem kell a kamusírás meg az "elmegyek mert ez a társadalmi norma", márpedig ha lenne szertartás, úgyis ez menne. Gondolom akikre a kérdező gondol, ők is azért mentek el, mert "jaj x éve ismertem akkor illik elmennem", nem azért mert kicsit is érdekelte volna őket az elhyunt.
14/16 anonim válasza:
Temetésre nincs meghívás, tájékoztatás van, s aki úgy gondolja, megy.
15/16 mantis religiosa válasza:
Nem tudhatjuk, hogy az elhunyt halála óráján kinek bocsátott meg, és kinek nem. Nem ítélkezhetünk mások helyett. Ezért aki részt szeretne venni a búcsú szertartáson, azt hagyni kell, hogy lerója kegyeletét.
16/16 anonim válasza:
Senkit sem hívnak el egy temetésre. Tájékoztatnak a temetés időpontjáról mindenkit, és aki fontosnak tartja az elmegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!