Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen esélyeim lennének, ha...

Milyen esélyeim lennének, ha visszautaznék az időben a Római Birodalomba, nagyjából az i.e. 50-es évekbe, a gall háborúba? (Modern felszerelés nélkül.)

Figyelt kérdés

Tudni kell rólam, hogy oda és vissza vagyok a Római Birodalom i.e. 100. és i.sz. 68. közötti időszakáért. Olvastam Julius Caesar - Gall háború című művét, illetve: Graves - Én, Claudius-t is, többek között.

Testileg 182 cm vagyok, és sajnos nagyon kövér, 131-132 kilós (teli bendővel).

Leginkább a hasamon látszik a kövérségem, viszont van némi izmom is, például a bicepszem viszonylag tűrhető/nagy.

Mivel/milyen szempontokból voltak nálam keményebbek/erősebbek/szívósabbak az ókoriak? Nyilván, nem lehettek annyira elhízva, gondolom, de ez csak egy dolog.

Az is egy tény velem kapcsolatban, hogy súlyosan beteg vagyok pszichésen, gyerekkorom óta (időszakosan) gyógykezelés alatt állok. (Paranoid skizofrénia, szorongásos zavar és autizmus.)

Mindettől függetlenül, kíváncsi vagyok...

#Római Birodalom #utazás az időben
2023. márc. 2. 18:54
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

19:52

Értem. Bizonyára igazad van.

19:56

Köszönöm a linket. A kelták és vikingek is érdekelnek.

2023. márc. 2. 19:59
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha az a kérdés, hogy egy háborúban a frontvonalon mennyi esélyed lenne, úgy egyértelműen semennyi. Nagy "területű" vagy, így nagyon könnyű célpont, esélytelen lennél egy edzett, képzett harcossal szemben.

Ha a kérdés a mindennapi életet érinti, akkor ott biztosan tudnál érvényesülni, bár félő, hogy a pszichés bajaid miatt (főleg a paranoid skizofrénia miatt) elég hamar minimum kiközösítenének, de az is lehet, hogy simán csak kivégeznének. Ha esetleg életben is maradnál, egyedül, remeteként, mindenféle mezőgazdasági, állattenyésztő vagy erdészeti tudás nélkül kb addig bírnád, amíg a -jelen helyzetben nagyon okosan- elraktározott energiakészleted kitart. Ha szerencséd van, addigra pont megtanulod, melyik bogyó nem mérgező. Ha nincs szerencséd, akkor a mérgező bogyó megölne.

Amúgy alapvetően az a helyzet, hogy a legtöbb múltbeli korban nem élne túl a modern ember. Egyrészt túl puhány a legtöbbünk, másrészt meg a modern egészségügy vívmányai nélkül az első kósza betegség kinyírna, mert nem azon a baktérium-állományon edződtünk. Az indiánokat is ezért tudták a spanyolok legyőzni a hozzájuk képest alacsonyabb rendű hadászati technológiák és módszerek ellenére is. Másra edződött az immunrendszer, nem bír el azzal, amit az akkori ember egy vállrándítással lábon simán kihordott.

2023. márc. 2. 20:14
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Hamar lefogynál, mert a szemétkaja, amitől elhíztál, még nem volt feltalálva. A másik, hogy nem is volt egyszerű kajához jutni, nem voltak szuoermarketek, se gyorséttermek.

Szerintem hamar kinyírtak volna, mert akkoriban k.rva nehéz lehetett az élet, nem volt ikyen kényelmes. Az emberek nehéz fizikai munkával keresték a kenyerüket, gyerekkortól, napi szinten. Aki életben maradt, az edzett, szívós és kitartó volt. Te, az eltunyult, elhízott, kényelmes testeddel könnyű préda lennél mondjuk egy ókori parasztnak, egy katonáról meg ne is beszéljünk😃. A kérges tenyerével adna egy sallert, kaki, pisi minden lenne.

Szerintem.

2023. márc. 2. 20:26
 14/21 A kérdező kommentje:

20:14 és 20:26

Köszönöm a hasznos válaszotokat. :)

Biztos elterülnék, ha megütne egy ókori paraszt. :D

2023. márc. 2. 20:31
 15/21 A kérdező kommentje:
Vagy, ha katona, akkor még inkább.*
2023. márc. 2. 20:32
 16/21 A kérdező kommentje:
Egyébként a szívem sincs rendben sajnos, néha kihagy, és gyors, rendszertelen dobogásokkal pótolja azt.
2023. márc. 2. 21:00
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Valszeg hamar kinyulnal. Ok abban nottek fel, neked meg nagyon rossz az eronleted
2023. márc. 2. 23:14
 18/21 anonim ***** válasza:
23%
Mivel egy mai átlagember tudása a világról is sokszorosan meghaladja az akkor éltekét, simán lehetnél druida. Nem csak izommal, ésszel is lehet érvényesülni
2023. márc. 3. 07:11
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nulla közeli.

Nem elsősorban pusztán a kilók miatt, hanem egyszerűen azokat az életkörülményeket sem bírnád ki.

2023. márc. 3. 08:57
 20/21 A kérdező kommentje:

Vander83 (07:11)

Ez igaz, viszont a rómaiaknál nem voltak druidák, hanem a keltáknál, kelta galloknál.

Persze, a kelták is érdekelnek...

2023. márc. 3. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!