Biztos hogy „szerencsés túlélő“ az aki 5 évesen mindenét és mindenkijét elveszítette egy katasztrófában + meg is vakult? Biztos, hogy ő szerencsés hogy túlélte?
Török földrengés, 5 éves kisfiú napokkal a földrengés után került elő. A család összes tagja meghalt. AZ otthona csak törmelék. Semmije és senkije nem maradt + a kőtörmelék meg is vakította.
A média úgy tálalta hogy napokat töltött a romok alatt a „szerencsés túlélő".
Ő valóban szerencsés lenne? Nem tudom... én nem akarnék túlélni ilyen feltételek mellett.
Igen, mert él.
Bármennyire is tragikus ami történt vele, de él és így lehetősége van egy normális életre. Igen, vakon is. Nagyon sok vak ember él teljes értékű életet.
Stephen Hawking huszonéves korától kezdve fokozatosan lebénult, később a beszéd készségét is elveszítette. Ehhez képest világhírű, kivételes tudású, elismert elméleti fizikus vált belőle.
Nyilván sokat számít a testi egészség, és a családi környezet, de egy öt éves gyerek előtt azért még sok nyitott lehetőség lehet a szerencsétlen történések ellenére is.
Keze van? Lába van? Gépek tartják életben? Hall? Ízeket érzi? Lehet majd gyereke? Felesége?
Szerinted?
" Lehet majd gyereke? Felesége?“
ez semmit se jelent. én makkegészséges vagyok és se feleségem, se gyerekem, mert a kutyának se kellek. És nem 5, de 6 x 5 is bőven elmúltam.
Hát én biztos nem akarnék vakon élni még akkor SE ha minden családtagom él.... tolókocsis lehetek, süket lehetek, néma lehetek, leéghet a házam-ez mind mind tolerálható.
Na de VAKON-KÖSZ, inkább a halál!
#4:
Senki nem kiváncsi a nyivákolásodra, nem rólad szól a kérdés.
#6:
Egyáltalán nem fölösleges, ha nem tetszik, lépj ki innen.
Volt pár eset, hogy nem tudtam másra gondolni, csak arra, hogy a legjobb lenne, a "szerencsés" tűlélőnek, ha nem élné túl, nem ébredne fel.
Nálunk is volt hasónló eset pár éve, autóbalesetben meghalt egy egész család, csak a 9 éves lány maradt életben a fentihez hasonló súlyos maradandó sérülésekkel, komában. Azon gondolkodtam, hogy nem kéne felébreszteni, mert minek, hogy megmondják neki, hogy minden családtagja halott, ő meg vakon mozgásképtelenűl fekszik egy ágyon.
Egy ilyen, az nem túlélés, hanem legfeljebb csak egy elnyujtott haldoklás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!