Milyenek a sváb származású emberek?
Nekem anyukám sváb (teljesen, tehát nagymamám és nagypapám is svábok). Apu magyar.
Amit láttam gyerekkoromban (és fiatal koromban), amit már értelmezni tudtam, az az, hogy nagyon nem voltak befogadóak. Anyunak mindig is "bűne" maradt, hogy nem svábhoz ment férjhez, holott apu nagyon okos, igyekvő, értelmes, jóindulatú ember volt.
Amit még általánosságban el tudnék mondani, abban van jó is, rossz is. Tiszták, rendezettek, szorgalmasak voltak mindig is (ezt nem csak nagyszüleimnél láttam, hanem a falujukból minden svábon, ugye ők értelemszerűen svábokkal járkáltak össze). Többnyire rendezett anyagiak, pénz beosztása. Ami nekem nem tetszett/tetszik, az a sunyiság, mindennek az agyonhallgatása. Aztán hogy ez sváb tünet, vagy nem, azt nem tudom. Viszont azóta eltelt 30 év, dolgoztam már sváb ügyfeleknek is, ott is előjött a sunyiság, amit nem is tudtam/akartam tolerálni, ezért kitettem az ügyfélkörömből.
Mindennek az agyonhallgatása - ez alatt azt érted, hogy mindenféle titkaik vannak? Érdekelne mert a férjem 100 %-ban sváb és eddig ilyen tulajdonságot nem vettem észre a sváboknál. De minden mást, amit leírtál, igen.
A belterjesség nagy divat volt náluk, de napjainkban már egyáltalán nem jellemző, már nem csak egymással házasodnak, ma sokkal modernebb világot élünk.
A munkamánia és a nyughatatlanság stimmel, a többi nem nagyon, kedves 13-as. Még anyósomra sem igaz a többi, aki pedig nem túl jó fej. Ő inkább faragatlan, de nem szól bele semmibe, ha nem hívjuk, nem is jön hozzánk, nem mond véleményt semmiről. Sóhernek sem mondanám, sőt pénzzel akarja kompenzálni, hogy nem nagyon szeret unokázni. Vigyázni nem akar rájuk, inkább ad nekik időnként pénzt. Az ódivatúság is igaz, de csak erre a 70-es korosztályra, a fiatalok divatoznak, márkás cipőket, kabátokat hordanak. A dreckig quatschli kifejezés mi magyarul? Bocs de most nincs kedvem rákeresni. Vagy nincs is ilyen szó magyarul?
Hát pl. volt a rokonságban zugivó nő (lényegében alkesz), és nagyon nagy kuss volt róla (mert ha nem beszélünk róla, akkor nincs is). Aztán: nagynéném (közgazdász) elvesztette a munkáját, viszont nem lopta a napot, otthon bedolgozást vállalt (ágynemű varrás) egy kis cégnek. Amikor jöttek a németországi rokonok, azt kellett hazudni, hogy főkönyvelő valahol.
Anyám is sumák, nem egyenes.
Ügyfelem (egy sváb nőnek könyveltem) tudott valamiről, amit ő csinált, de kussolt róla, és amikor rájöttem, hogy k...vára nem szabályos, engem támadott.
A falujukban is több nőről tudtam, hogy bizony, zugivó, de nem volt szabad róla beszélni. Törvénytelen gyerek is volt a rokonságban (mondjuk ez nem most, 46-ban született), anyummal egy idős, de nagy a kuss róla (anyuja aztán férjhez ment, és így már minden rendben van ugye).
Szóval ilyen látszat dolgok.
14# hallottál már iróniáról? Állítólag witzes.
Vagy csak a sváboknál...
# 16
Persze, hogy hallottam. Hát nem tudom, hogy mennyire függhet össze a származással.
# 15
Biztosan cikinek tartották a házasságon kívüli gyereket, régebben ezért jobban kinéztek valakit.
Kapcsolatban vagyok egy sváb kisebbségi önkormányzattal, de ott nem volt még sumákság, pedig már évek óta.. De még lehet. Ezért is érdekelt a téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!