Miért egoisták az orvosok?
Az egoista nem ezt jelenti, hanem azt, hogy leszar, netán ki is használ másokat a saját céljainak eléréséhez. Amit te keresel, az a nagyképű.
Az egoizmus egy bizonyos fokig még érthető is, ebben a szakmában bírni kell a lelki terhelést, nem lehet mindig mindenki mással foglalkozni, csak saját magaddal nem, mindent a szívedre venni, mert akkor megbolondulsz.
A nagyképűség nyilván nincs rendben, de nem minden orvosra jellemző, főleg nem a kezdőkre és az egyetemistákra. A mindenféle fancy média meg szabad bölcsészet meg egyéb (fizetős) szakokra járó úri kisasszonyok/kiskirályok ellenben sokszor olyan magas lovon ülnek, hogy csoda, hogy nem verik a fejüket a Holdba, miközben 2-es érettségivel, minimum pontszámmal és persze anyu, apu pénzével jutottak be. Hát egy orvosis ennél azért többet letett az asztalra már a bekerüléskor is.
Én nem tapasztaltam hogy az orvosok egoisták lennének. Voltam pultos medikus bálon és tök jó arcok voltak az orvostanhallgatók. Nekem sokkal többet bajom volt a Sziget fesztiválon a vendégkörrel mint a medikus bálon.
Gondolom az orvosok is olyanok mint a többit ember. Van közöttük ilyen is meg olyan is.
Kórházban dolgozok, naponta 20-25 orvossal tartjuk a kapcsolatot. Ebből a 25-ből 3 az, akihez ha bekerül a beteg azt mondom lelkiismeretes orvosa lesz. A többi nagyképű.
Mikor bejön az orvos, elismerjük hogy milyen jól meggyógyította majd pofátlanul ránéz az órájára és faarccal közli, hogy "Adtam még neki 2 évet" ott vesztette el a többség a tiszteletem.
Vagy mikor a beteg bemegy, elmondja az orvos a diagnozist. Majd az a szegény páciens rá mer kérdezni, hogy jó, de ez mit jelent. A tisztelt orvos válasza, hogy "Le van írva a diagnózis a papírra. Otthon nézzen utána."
Mutatom, hogy hozzánk hogyan jönnek be az orvosok. De nem írom le melyik a lelkiismeretes és melyik az, aki csak a pénz miatt dolgozik.
-Sziasztok. Van az xy betegem, elég rosszul van. Ilyen-olyan az állapota, ezt meg azt probáltuk, de semmi változás. Át fog kerülni az intenzívre. El lehet még intézni, hogy a cuccait ott kapja meg?
-Sziasztok. Xy beteg intenzívre kerül. Intézkedjetek! Kösz.
Most eszembe jutott ez az eset, ahol tanulatlan bunkóknak nevezte az orvos a rendőröket: [link]
Hogy beszélhet akkor a betegekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!