Hogyan kell kevésbé önzőnek, egoistának lenni?
Miért van az, hogy nem igazán érdekelnek mások, még a hozzám közelállók dolgai sem? Nem tehetek róla, egyszerűen jobban foglalkoztatnak a saját gondolataim és érzéseim. Pedig empatikus vagyok, át tudom érezni mások helyzetét, de attól még nem érdekel.
Milyen gyakorlatokkal lehetne tenni ez ellen?
Miért nem fogadod el magad így, ahogy vagy? Én elismerem, magamon és egy nagyon kevés emberen kívül pont leszarom, hogy élnek vagy halnak a többiek.
Ezen nem tudsz változtatni, mert te ez vagy és kész. Eljátszhatod, hogy más vagy, de egy idő után eleged lesz magadból. Attól, hogy te így gondolkodsz másokról még nem kell reklámoznod.
Én a családommal nem vagyok önző és számíthatnak rám mindenben.
Régen azt hittem, hogy másokkal önző vagyok, de ha valaki nem keres valami sok pénzt, akkor nem számít önzőnek ha nem szórja idegenekre a pénzét!
Nem vagy empatikus, ha mások bajait csak meghallgatod és szarsz rá!
Talán ez segít - (angolul van) [link]
Kezdd kicsiben.
Én skizofrén diagnózist kaptam.
Elhatárolódtam én is érzelmileg
Igazából magammal se kommunikáltam régebben.
Kezdj el kedves lenni magadhoz szépen szólj magadhoz.
Amíg nem vagy kedves magadhoz addig másokkal sem fogsz tudni őszintén kedves lenni.
Én 1 évig csak ezt csináltam mantráztam a pozitív kedves dolgokat, már 100x jobban vagyok.
Amikor ilyenné formálod magad, akkor azt mondod majd, hogy "hogyan szerethetném magam jobban, hogy ne azzal foglalkozza a másik körülöttem mit akar"?
És akkor meg az lesz a gond.
Én is úgy gondolom, hogy az a megoldás, hogy elkezdesz kedvesen tekinteni önmagadra, kicsit úgy mint egy gyerek aki nem tudja, mi az, hogy nem szeretni magunkat, nem tudja, milyen az, hogy szociális nyomás stb..
Ezen dolgozni egy egész élet kevés rá, a társadalom mindig be akar minket rakni egy kalitkába, amibe vagy be megyünk vagy nem, ha bementünk rájövünk, hogy ez szenvedés úgy, hogy ki akarunk lépni belőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!