Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Www.gyakorikerdesek.hu/emberek...

Www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok__121378 05-miert-gondoljak-egyesek-hogy-ha-mar-minimum-1-gyereket-sz ultek-akkor-az-mar-va__oldal-5 Egyedi eset vagy általános, hogy lepontozzátok a gyerekvállalást értéknek tartó embereket?

Figyelt kérdés
Ritkán járok ebbe a rovatba, és picit ledöbbentem. Azt gondoltam, hogy itt többségében olyan embereket találok, akiknek az emberi élet, ezzel együtt a gyerekvállalás sokat jelent, de a fenti kérdés alatti válaszokban és értékeléseken nagyon elcsodálkoztam. Ezek szerint, a gyerekvállalás az gyakorlatilag egy elavult dolog, teljesen fölösleges és csak a buta, mindenben tehetségtelen embereknek jelent valamit. Kíváncsi vagyok ezzel kapcsolatban a véleményetekre.

2023. febr. 21. 10:30
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
2023. febr. 21. 13:01
 12/35 anonim ***** válasza:
90%
Az a gond, hogy csak az az érdem, ha TISZTESSÉGES anyagi, szellemi, lelki körülmények között felnevelsz egy értékes embert. Ha b*szol valakivel, kinyomsz egy gyereket, aztán nem foglalkozol vele, az nem hogy nem érdem, hanem egyenesen szégyen.
2023. febr. 21. 13:14
 13/35 anonim ***** válasza:
90%

Mi a gond a linkelt kérdéssel? Világra hozni egy utódot tényleg nem egy nagy kunszt, kb bárkinek megy akinek egészségesek a reproduktív szervei.

Tisztességben felnevelni a gyereket, na az már teljesítmény, és sokkal kevesebb embernek sikerül.

2023. febr. 21. 13:29
 14/35 anonim ***** válasza:
20%
Ez egy jólhangzó klisé, ami alapvetően igaz, de bárkire rá lehet húzni. A liberálisoknak ami nem nyugat-európai életszínvonal, az már nyomorgás és akinek be kell osztani a pénzét, az már nem érdemli meg, hogy gyereke legyen.
2023. febr. 21. 13:32
 15/35 A kérdező kommentje:
Van egy olyan gyanúm, hogy elsősorban a gyermektelenek értékelik jelentéktelennek, sőt, némelyek egyenesen károsnak a gyerekvállalást. Akinek van gyereke, az tudja, hogy a várandósság, a szülés és minden egyes gyerek maga a csoda. Mindegyikük többet ér, mint egy műköröm, egy klassz mobil vagy egy új, tökéletes szexpartner, akit fél év múlva azért le kell cserélni egy még jobbra. A gyerekkel valószínűleg az a legnagyobb gond, hogy nem lehet évente lecserélni.
2023. febr. 21. 13:59
 16/35 anonim ***** válasza:
90%
Én azt látom, hogy azok vannak lepontozva, akik lenézően és fellengzősen nyilatkoznak a gyermeket nem vállalókról, arra célozgatnak, hogy azoknak nem értelmes az élete, nem tettek le semmit az asztalra. Azzal nincs gond, ha vki azt mondja, "én értéknek tartom a gyerekvállalást, ezért én szültem". Megy a fikázás, hogy "höhö, majd egyedül fogsz megdögleni a pénzed mellett", meg "az mutatott fel egyedül valamit, akinek van családja" kb.
2023. febr. 21. 13:59
 17/35 anonim ***** válasza:
90%
Na, pont erről a hozzáállásról beszélek. Mintha minden gyereket nem vállaló egy felszínes plázap...a lenne. Nekem van ismerősöm, aki szociális munkásként dolgozik, ráadásul gyermekotthonban, ahol a sok, nagyon erkölcsös gyereket vállalónak a gyereke van, akiknek mégsem kellett aztán a kölök vmiért... és mégsem akar gyereket magának. Pedig társadalmi haszna annak, amit csinál, rengeteg.
2023. febr. 21. 14:01
 18/35 anonim ***** válasza:
23%
Pont fordítva van. Arra megy a célozgatás, hogy aki szült, az csak a pénzért és csak a nyomorba. A liberálisok szokás szerint áldozatnak képzelik magukat, pedig senkit nem érdekel, hogy nem vállalnak gyereket. Ők foglalkoznak a családosok lejáratásával. Ha annyira felsőbbrendű faj vagytok, amilyennek tartjátok magatokat, akkor le lehet szállni rólunk.
2023. febr. 21. 14:03
 19/35 anonim ***** válasza:
87%
Tapasztalataim alapján nagyobb művészet védekezni, mint teherbeesni. Aki majdnem minden nap szexel, annak nem kihívás összedobni egy gyereket. Az a kihívás, hogy ember legyen belőle.
2023. febr. 21. 14:10
 20/35 anonim ***** válasza:
84%

Miért lenne “csoda” csak az hogy megszületett? Ez alapvető biológiai funkció.

Az a csoda, ha tisztességes JÓ embert sikerül nevelni abból a gyerekből. Akinek ez sikerül, az tényleg tiszteletre méltó.

2023. febr. 21. 14:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!