Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van ez a vonaton? Én...

Miért van ez a vonaton? Én vagyok rosszul összerakva?

Figyelt kérdés

Belépek a fülkébe, fullasztó meleg. Le kell vennem a kabátom (sőt még a cipőmet is átcserélem papucsra), egy szál pólóban meg akarok fulladni.

Míg mások NAGYKABÁTBAN, BAKANCSBAN ülnek végig békésen egy 2 órás utat. Máshol ugyanez. Pl kocsiban utazási rosszullétem is van (lenne) már 20 perc után ha nagyon fűtenek (főleg ha valami gusztustalan autó illatosítóval megspékelnék a jó levegőt). Csak én nem bírom a meleget, ez a normális és rossz a hőérzetem, vagy ez egészséges hogy így érzek?

2023. febr. 20. 06:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%
Az milyen már? Papucsra váltani utazásnál. Éteremben is eljátszod ugyanezt? XD
2023. febr. 20. 09:51
 12/19 anonim ***** válasza:
29%
Szóval ja, te vagy szarul összerakva. Kinézel másokat, de te úgy terpeszkedsz egy nyamvadt két órás út alatt mintha otthon lennél. Már csak a köntös hiányzik a képből...
2023. febr. 20. 10:29
 13/19 anonim ***** válasza:
11%
Borotváld le a testszőrzetedet és próbálj kevésbé "szivárványos" ember lenni:)
2023. febr. 20. 10:43
 14/19 anonim ***** válasza:
82%

Én sem bírom a meleget.

Én nem fulladok tőle, a párától és az elhasznált levegőtől fulladok, erre van is spray-m.

Viszont elgyengülök, leesik a vérnyomásom.

Szerintem ma az emberek nagyon-nagy része fázós, azaz olyan hőmérsékleten érzi csak jól magát, ami ezen az éghajlaton csak nyáron, akkor is csak pár hétig fordul elő.

Ennek az oka szerintem, hogy minden túl van fűtve.

Lakások, irodák sokszor 25+ fokosak, helyi tömegközlekedés, boltok agyonfűtve.

Megszokja sokak szervezete.

Ezen felül sokak napi 5-10 percnél többet nem töltenek a szabadban.

Nem lenne sehol 20-22 foknál többre fűtve, elterjedne, hogy az emberek sétáljanak, túrázzanak, fussanak, bicajozzanak kint télen is, 20 év múlva csak az lenne fázós, akinek egészségi nyavalya okozza ezt.

Amúgy kérdező, maximálisan megértelek.

Voltaképpen télen-nyáron gyenge vagyok, nem tudok koncentrálni, szédelgek olykor a k... melegtől, ami minden zárt teret jellemez.

Fogalmam sincs, hogy aki bírja a meleget, az hogyan, de megtaníthatna rá. :D

Nekem a finn szauna se segít (amit szintén nem bírok és 5 perc alatt szédülve támolygok ki az első padig, nem vicc), vagyok a szabadban nyáron is, óvatosan, de sportolok kint nyáron is.

-5 és +20 között van az üzemi hőmérsékletem. (Ami még mindig közelebb áll a magyar éghajlathoz, mint a magyarok zömének hőérzete a 26 fokos lakással, irodával és ott is pulcsiban.)

2023. febr. 20. 13:44
 15/19 anonim ***** válasza:
32%
Nagyon sok mindentől függ, hogy kinek milyen a hőérzete. Életkor (az idősebbek fázósabbak, mert a vérkeringésük lassul), nem (nőknél menstruáció alatt is lehetnek változások, a menopauzáról nem is beszélve), genetika, származás (itt persze nem Magyarországon belül értve, de például amíg nálunk 17 fokban még kiskabátot hordunk, addig a britek már flip flop papucsban flangálnak az utcán, mert nekik az már melegnek számít).
2023. febr. 20. 14:00
 16/19 anonim ***** válasza:
25%
Tudni kéne a konkrét hőmérsékletet, páratartalmat, de azért kétlem hogy 30-32 fokra fűtik a vonatokat. Tehát szerintem a kérdező túl érzékeny, mert fura hogy valaki ennyire nekivetközik. Dehát az emberek szervezete szélsőségesen különbözik. Én se vagyok hőérzékeny télen nyáron ugyan abban a sportcipőben vagyok, meg poloban, ritkán egy puloverben.
2023. febr. 20. 16:54
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezen már én is gondolkoztam. Rövidujjúban is folyik rólam a víz a vonaton minden nap, mások meg, akik ugyanannyit vagy többet utaznak mint én, kabátban-sálban ülnek.. nem értem. 💀
2023. febr. 20. 18:12
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem a ki fázós, ki nem fázós kérdés, az a hőguta, amit a vonatokon rendeznek, az még trikóban is valami embertelen, és ki fogom mondani, hogy el kéne már verni valakiket...

Egyébként aki mondjuk, terepre megy dolgozni a mínuszokban, és nem biodíszletnek a recepciós pult mögé, az nem biztos, hogy szalonképesen van aláöltözve a kabátjának, hogy majd ott trikóra meg váltás papucsra vetkőzzön, meg nekiálljon ottan kistükörben fésülködni. Ergo, aki nem készült szalonképes trikóval, az kénytelen lesz ottan pulóverben megrohadni. Abban a szaunában. Ne gondold, hogy azok ottan mind fáznak. Hét réteg ruhát kell levenni, ha nem akarsz megdögleni, miközben annyi állóhely sincs, hogy a vécéfalnál támaszkodjál...

Hány fokra? Kit érdekel, hány fok van a légtér közepén, ha konkrétan olyanok az ülések, mintha fölé ülnél egy FÉG-konvektornak. És májusban, kilenckor, hét ágra süt a nap, és még nincs elzárva...

2023. febr. 21. 00:35
 19/19 anonim ***** válasza:
48%

#4 Én pont az ellentéted vagyok.😀 Mondjuk engem gyerekkoromban anyám állandóan vastagon felöltöztetett télen, úgyhogy én ebben szocializálódtam, de a mai napig nem teszem ki a lábam a házból telente kabát nélkül, mert nekem így komfortos.

Sokan most vékony tavaszi kabátkában, meg pulcsiban mászkálnak, mert hát elvileg itt a tavasz, de amíg ez az időjáráson nem látszik én ugyanúgy felöltözöm. Pl ma is téli túranaciban, állig felhúzott vastag combközepes szőrmés pufikabátban sétáltam a városban, kötött sapkában, és még kesztyűt is húztam. Nekem ez a viselet 7-8 fokig abszolút vállalható, pláne ha fúj a szél is.

2023. márc. 5. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!