Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » "Előbb magadat kell megtanulno...

"Előbb magadat kell megtanulnod szeretni, csak utána szerethetsz mást is igazán". Szerintetek ez mennyire igaz?

Figyelt kérdés

2023. febr. 15. 15:31
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
63%
Én úgy gondolom hogy sok mindent tudsz szeretni ami veled kapcsolatos, a hobbijaidat, az életmódodat, az elveidet, a hivatásodat, de az hogy valaki folyamatos lángoló szeretetet érezzen a saját puszta létezése iránt szerintem ilyen nem létezik. Mások iránt létezhet mindent elsöprő szeretet vagy szerelem is, van hogy a párodban is azt szereted ami saját magadra emlékeztet benne, vagy hogy az életed részévé válik, emiatt hozzád tartozik és mondhatni magadat szereted benne.
2023. febr. 15. 19:22
 32/40 A kérdező kommentje:

Ki beszél itt a lángóló szeretetről?

Az önszeretet azt jelenti, hogy elfogadom a hiábakat, magamban és tudom, hogy a gondokat igazán a saját erőmből tudom megoldani. Hiszen hiába kapsz külső támogatást, ha te nem akarsz javulni, semmi sem fog menni. Ezenkívül a tisztelet, hogy ismered a határaidat és nem ostorozod magad. Ha tudod, hogy mi az a szint, ahova nem süllyedsz le, nem alázod meg magadat, de mi az a határ, ami még kell a fejlődéshez. Ezeknek a felismerése, az ami az önszeretet.

2023. febr. 15. 19:41
 33/40 anonim ***** válasza:
69%
De ha magadat nem úgy szereted ahogy másokat, akkor független a két dolog nem? Vagyis többféle szeretet van tehát úgy is szerethetsz mást ahogy magadat nem
2023. febr. 15. 19:45
 34/40 anonim ***** válasza:
Például az önzetlen szeretet amikor a hibáival együtt szeretsz valakit úgy ahogy van még akkor is ha neked valamilyen hátrányod származik egy ilyen kapcsolatból, ez is szembemegy a definícióval amit az önszeretetre írtál, mégis létezik ilyen is
2023. febr. 15. 19:59
 35/40 A kérdező kommentje:
Persze! De ezt nem si tagadtam egyszer sem. Nem azzal van a baj, ha valaki önzetlen és azt sem tagadtam, hogy akinek önmagával gondjai vannak, az nem tud szeretni. Néha kell áldozatokat hoznunk egy kapcsolatért és néha megtenni kemény dolgokat. Főleg egy gyermek-szülő kapcsolatban, vagy akár szerelemben is. Általánosságban vetettem fel, hogy aki nem úg, áll magához, annál ki fog jönni ez az évek alatt és lehet, hogy a másik félnek ezzel lassan fájdalmat fog okozni. Vagy pont te magad maradsz emiatt benne rossz dolgokban.
2023. febr. 15. 20:02
 36/40 anonim ***** válasza:

Szerintem a szeretet maga az Élet, az élet fenntartásának vágya, azért való áldozatok hozása. Aki nem szereti magát, az nem tartja magát életre méltónak valahol, úgy gondolja hogy ő nem elég jó, elég méltó az erőfeszítésekért stb és csak "tengődik", reméli hogy "valaki" majd bebizonyítja neki hogy ez nem igaz. (pl mert a szülei nem úgy szerették ahogy neki arra szüksége volt)

Ezért is ragaszkodós, mert ha valaki "már nem szereti", elutasítja vagy valami, (vagy csak neki erre utaló dolgot tesz), akkor az neki egyenlő a halálos ítélettel, hogy bebizonyosodott hogy ő tényleg nem szerethető.

Persze ha magát nem tudja szeretni, akkor mást se, mert más is lényegében ugyanolyan ember, ugyanolyan Élet-darabka mint ő maga. Végülis mindannyian Egy vagyunk, ugyanannak az embercsaládnak a tagjai, ugyanannak az Egy Életnek a részei/sejtjei, minden esendő ember a testvérünk és megérdemli ugyanazt a Szeretetet ami az Életnek jár.

2023. febr. 17. 14:27
 37/40 pcpsx ***** válasza:
Bibliai idézet....már pedig akkor az úgy igaz :)
2023. márc. 18. 02:11
 38/40 anonim ***** válasza:
Akit soha senki nem szeretett az hogy szeresse magát?
2023. márc. 26. 23:07
 39/40 anonim ***** válasza:
90%
38: nem előfeltétel. Ill. akit soha senki nem szeretett, az nem is él, hiszen minimum az Élet szerette/szereti annyira hogy életben tartja.
2023. márc. 27. 11:23
 40/40 anonim ***** válasza:
Visszafelé biztosan igaz. Akik elégedetlenek magukkal, az életükkel, azok mindig ba_szogatnak másokat.
2023. aug. 22. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!