"Előbb magadat kell megtanulnod szeretni, csak utána szerethetsz mást is igazán". Szerintetek ez mennyire igaz?
szerintem úgy baromság, ahogy van.
Még csak logika sincs benne.
Pont az önfeláldozó, mártír típusú emberek szeretnek a legjobban. vagy szerinted egy önző, egocentrikus ember tud a legjobban szeretni? érdekes meglátás.
"Egyetértek ezzel, az évek alatt, ki fog jönni az ilyen gond."
. Vagy nem.
Én pl. feladtam, hogy másoktól próbáljak "valamit szerezni", mert rájöttem, hogy a nálam népszerűbb, társaságibb, attraktívabb emberek is egyébként ugyanúgy csak lelki szemetesládát látják bennem. Ezért megtanultam elengedni az embereket, nem kötődni.
Ez viszont nem okozott gondot párkapcsolatban. És éppen az, hogy megtanultam nem ragaszkodni máshoz, sosem voltam féltékeny sem.
11.-es:"A mártír szeretet" nem egészséges és normalis. Egy függő állapot, ahol lábtörlőt csinálsz magadból a szeretet kifejezése alatt. Aki, pedig tiszteli magát, megtanulja, hogy az őt ért fájdalmakat, traumákat csak maga tudja megoldani igazán, nem egoista.
12.-es: Ha valaki így oldja meg, működhet, főleg olyan társsal. De az emberek nagy részének ez nem egy teljes élet.
Szerintem ez egyáltalán nem igaz.
Attól még, hogy valaki egy személyt (például saját magát) nem szereti, nem biztos, hogy mindenki máshoz is ugyanígy fog viszonyulni.
7es vagoyk
Egyébként annyit javítanék, hogy így ahogy írod a kérdésben tényleg nem hangzik logikusnak. Vagy hát legalábbis mivel igencsak nehéz definiálni a szeretetet, elég nehéz macerás meghatározni, hgoy akkor te most igazán szeretsz vagy csak... kevésbé.
Én azt mondanám, hogy előbb magadat kell megtanulnod szeretni ahhoz, hogy más tudjon szeretni téged.
Mert ez így pszichológiai tény. És a 7esben leírt dolgok valójában erre vonatkoznak, nem arra, hogy te - mint önamgadat nem szerető ember - hogyan tudsz szeretni. A lényeg azon van, hogy hogyan fogadod a szeretetet. Ha önmagad szeretetét sem tudod befogadni, akkor másé sem fog menni érdemben.
és persze, vannak párkapcsolatok ahol az egyik fél nem szereti magát, mégis működik. A jelenlegi párkapcsolatom is így indult. Viszont tapasztalatom szerint az ilyen párkapcsolatot az egészséges fél többlet energiabefektetése tartja egyben, aki ANNAK ELLENÉRE szereti a másikat, hogy az időről időre elmarja magától, mert képtelen befogadni a szeretetet.
16-os: De az önmagunk szeretet, miért ne a lélekből jönne? Ha ez a fontos alapunk hiányzik, hogyan tudnank másnak igazan kivetíteni ezt az érzést?
15-ös: Igen lehet nem jól fogalmaztam, ezt sajnálom. Az is igaz, hogy vannak ilyen kapcsolatok, de altalánban azt nagyon nehéz fenntartani, és az egyik fél sérül. Legalábbis szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!